«Юнь Києва запрошує» 2013

1 28 IMG 9069 2. дітей

1 28 IMG 9069 1

У суботу, 12 жовтня, в Маріїнському парку міста Києва пройшов фестиваль «Юнь Києва запрошує». Це традиційне свято для дітей і молоді, який щоосені організовують соціальні служби Києва. У рамках заходу громадські організації презентували себе і свою діяльність. Тут були соціальні центри, скаутські організації, громадські організації, приватні підприємства, які займаються соціальною роботою. Детальніше про захід нам розповіла Олександра Климентовичах, співробітник соціальної служби Шевченківського району, міста Києва.

«Юнь Києва запрошує» проходить зазвичай у другу суботу вересня. Але у зв’язку з погодними умовами цього року (2013) ми проводимо його 12 жовтня. Погода сьогодні чудова, тепла і запрошує до розваг. Свято проходить спільно з соціальними службами усіх районів міста. Кожен район представляє свою соціальну службу, розповідає про свою діяльність. До соціальних служб приєдналися благодійні організації («Відкриті серця України»), громадські організації («Національна організація скаутів України»), а також приватні підприємства («Три ведмеді», «Пізнайко», «Професор Крейд», «Единственная», «Єралаш»), які допомагають нам провести цей захід.

У кожного соціального центру своя родзинка. Наприклад, у нашому центрі є такий проект «Жива бібліотека». Цей проект передбачає, що людина, яка пройшла через якісь певні проблеми в житті розповідає про свій досвід. У нас представлені чотири теми: багатодітна щаслива мама, конфлікти із законом, волонтерство як покликання, життя без бар’єрів. У темі «Життя без бар’єрів» людина з інвалідністю розповідає про свої досягнення в житті. Як вона росла, навчався, чого досягла у житті. Інвалідність – це не бар’єр. Люди з інвалідністю можуть вчитися, працювати, створювати сім’ї, народжувати дітей – все, те ж саме, що і здорові люди. Людина, яка мала проблеми із законом, розповідає, які шляхи виходу можуть бути в такій ситуації. Волонтери діляться досвідом, який вони отримали, допомагаючи іншим.

На сцені Маріїнського парку сьогодні виступають представники від клубів за місцем проживання, від соціальних центрів, учасники фестивалю «Повір у себе» (люди з обмеженими фізичними можливостями), шкільні гуртки тощо. Взагалі, в цей день Маріїнський парк перетворюється на таке собі містечко розваг для дітей. Кожен може знайти для себе те, що йому подобається. Тут проходять різноманітні ігри та майстер класи. Наприклад, перетягування каната, скелелазання, ходіння по канатах, ліплення за допомогою глини, плетіння косичок, нестандартний макіяж та інше».

Антонович Вікторія

Благодійний фонд розвитку комп’ютерних та інформаційних технологій для інвалідів «АІК» +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*