У Вовчанському районі відбувся круглий стіл для журналістів

1 31 8741256 2. особливими потребами, інвалідів

1 31 8741256 1

У с. Верхня Писарівка на базі відпочинку відбувся Всеукраїнський круглий стіл для представників засобів масової інформації на тему: «Громадськість та засоби масової інформації. Роль ЗМІ в процесі інтеграції інвалідів в суспільство», який проводить Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Всеукраїнська асоціація працездатних інвалідів» за підтримки Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України та Міністерства соціальної політики України. Участь у круглому столі взяли заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА Ольга Дутова, співголова Всеукраїнської спілки громадських організацій «Конфедерація громадських організацій інвалідів України» Олександр Родіонов, представники засобів масової інформації.

Під час круглого столу була розглянута програма щодо вирішення проблем інформаційного забезпечення інвалідного руху в Україні з проведенням серії круглих столів, а також проблеми та аспекти діяльності місцевих друкованих ЗМІ, які засновані на громадських організаціях. Також учасники обговорили аспекти висвітлення у ЗМІ діяльності громадських організацій на Всеукраїнському та місцевому рівнях.

Як зазначила Ольга Дутова, проведення подібних круглів столів важливо для того, аби дізнатися про досвід інших регіонів України, про те, як вони висвітлюють проблеми та досягнення інвалідів з особливими потребами. Цей досвід може почерпнути для себе і Харківська область.

«Важливо висвітлювати проблеми інвалідів, донести їх до суспільства, щоб люди знали, що є певні проблеми, які потрібно вирішувати і які вирішуються. А також дуже важливо говорити про досягнення людей з особливими потребами. Коли здорова людина бачить, що людина з особливими потребами досягає певних висот, мені здається, що це вселяє надію, дух, силу і людина готова на ще більші подвиги», – сказала Ольга Дутова.

У свою чергу Олександр Родіонов додав, що основним залишається питання ролі засобів масової інформації в житті інвалідів.

«На сьогоднішній день засоби масової інформації висвітлюють більше інформації про досягнення інвалідів, а не про їхні проблеми та життєдіяльність. Якщо говорити про статистику, то Донецька область є лідером у висвітленні інформації за рахунок спеціалізованих ЗМІ. Якщо брати неспеціалізовані ЗМІ, то це Одеса. Харків же знаходиться ні на першому та не на останньому місці. Але хочу відзначити, що харків’яни користуються авторитетом серед спеціалізованих ЗМІ інших областей», – зазначив Олександр Родіонов.

Харківська обласна державна адміністрація +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*