У Івано-Франківську відкрили спеціальний стоматкабінет для дітей-інвалідів (ВІДЕО)

1 01 9514. дітей

На Прикарпатті – майже 6 тисяч дітей інвалідів. З них понад тисячу – з органічними ураженнями нервової системи, більше 700 – з церебральним паралічем.

Ескулапи кажуть, такі діти – особливі. Тому і підхід до їх лікування має бути відпрацьований. Якщо із загальною реабілітацією давно все зрозуміло, то із наданням стоматологічної допомоги “не такій, як інші” малечі – виникали проблеми.

Відтак, медики вирішили – треба негайно відкрити стоматкабінет, оснащений необхідною апаратурою для дитячої анестезіології та інтенсивної терапії. Відкрили його на базі обласної дитячої клінічної лікарні.

Вартість стоматкабінету – 50 тисяч гривень. Потреба в ньому була гостра, зізнаються лікарі. Раніше дітей з ураженою нервовою системою стоматологи лікували ургентно – хворі зуби одразу видаляли. Адже вони є вогнищем інфекції та можуть бути причиною виникнення багатьох загальних захворювань у дитини. Зокрема, хронічної соматичної патології.

Проведення санації ротової порожнини у дітей під наркозом дозволяє здійснити об”ємне, якісне втручання та захистити нервову систему маленького пацієнта. Операції в стоматкабінеті для дітей – інвалідів проводитимуться безкоштовно раз на тиждень.

Оксана Середюк, Андрій Шкварла, НОВИНИ на ВЕЖІ

ТРК «Вежа»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*