Інваліди проведуть тренінги для держслужбовців у Києві

1 27 1 173994 2. спікерське бюро, інвалідністю

Молодь з інвалідністю міста Києва проведе для фахівців державних установ гуманітарної сфери семінари з питань зміцнення поваги до прав і гідності людей із вадами.

Про це під час презентації проекту “Спікерське бюро” повідомила президент благодійного фонду розвитку комп’ютерних та інформаційних технологій для інвалідів “АІК” Юлія Козлюк, передає кореспондент Укрінформу.

“Працівники державних установ часто не розуміють, що ми – такі ж громадяни України, які також потребують того, щоб реалізовувати свої потреби – працювати, приносити користь суспільству, створювати сім’ї, виховувати дітей. І ми хочемо про це їм розповідати”, – сказала Козлюк.

За словами президента “АІК”, у рамках проекту “Спікерське бюро” були сформовані групи з соціальних працівників та людей з інвалідністю різних нозологій, які протягом наступних п’яти місяців виступатимуть у ролі тренерів для працівників державних установ у питаннях інвалідності.

Козлюк також додала, що найближчим часом будуть організовані лекції для представників муніципальних ЗМІ, а згодом і для працівників Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Києва, Центрів зайнятості міста, Департаменту освіти і науки, Департаменту охорони здоров’я та інших установ. Загалом планується охопити 66 районних та міських установ.

За її словами, спілкування з представниками проекту дасть змогу зруйнувати існуючі стереотипи про те, що люди з інвалідністю є хворими та нездатні до самостійного життя. Організатори сподіваються, що завдяки реалізації проекту сформується позитивне ставлення до людей із вадами, їхнього потенціалу та рівності у суспільстві.

Проект “Спікерське бюро” реалізовується в партнерстві з Київським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*