«Спікерське бюро» починає роботу

1 08 DSC 5569 2. спікерське бюро, інвалідністю

1 08 DSC 5569 1

З 31 жовтня по 3 листопада, в готелі «Верховина» в Києві, пройшов семінар в рамках проекту «Спікерське бюро». Проект передбачає створення позитивного образу людини з інвалідністю у суспільстві. Для виконання цієї мети, активна молодь з інвалідністю буде відвідувати державні центри обслуговування людей і власним прикладом показувати, що людина з обмеженими можливостями хоче і може бути інтегрована в соціум.

Семінар тривав протягом чотирьох днів. Учасники прослухали лекції від провідних фахівців у своїх галузях. Наприклад: Ольга Піддубчак розповіла якого стилю краще дотримуватися, коли виступаєш перед публікою; Лариса Остролуцька роз’яснила основи соціальної роботи; лекції про тонкощі самопрезентації та особливості побудови мови для молоді проводила Ольга Дудник; інформаційне наповнення виступів продемонструвала Любов Песоцька.

«У проекті «Спікерське бюро» я читаю лекцію на тему іміджу. Мені б дуже хотілося, щоб учасники цього проекту навчилися правильно подавати себе, в тому числі і за допомогою одягу. Я буду розповідати як вигідніше подати себе, як сформувати свій стиль. Молодь, яка сьогодні тут повинна розуміти, що вона в своїй особі, представляє всіх інших людей з обмеженими фізичними можливостями. Тому дуже важливо створити позитивний образ». – Каже Піддубчак Ольга, президент Всеукраїнської громадської організації магістрів державного управління «Еліта держави».

«З БФ «АІК» моя організація співпрацює вже давно, близько чотирьох років. Ми провели вже кілька спільних проектів, і я рада, що ми знову зустрілися. Я вважаю, що це дуже правильно, що у нас є ось така активна молодь, яка відстоює свої права. Державні службовці, та й суспільство, в цілому повинні розуміти, що люди бувають різні, з різними можливостями і обмеженнями. Ми повинні навчиться розуміти і приймати один одного, для того щоб сформувати здорові відносини між людьми в Україні». Сказала Ольга Піддубчак.

«Суспільство вже дійшло до того розуміння, що в питаннях інвалідності потрібен професіональній підхід і кращими експертами в цих питаннях є самі люди з інвалідністю. Тому цей проект є важливим інструментом у цьому діалозі». Лариса Остролуцька (Головний спеціаліст Центра соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді м. Києва).

Керівник проекту Юлія Козлюк також поділилася з нами своїми думками стосовно проекту «Спікерське бюро»:

«Я вже сім років є людиною, що пересувається на візку. Будучі звичайною людиною я ніколи не замислювалась над життям людей з інвалідністю в нашій країні. Але відчувши на собі цей стан у мене з’явилась нестримне бажання та мрія про те, щоб у нашій державі відбулися радикальні зміни у ставленні та сприйнятті людей з інвалідністю. Не для кого не секрет і кожен з Вас, напевно, має певний сформований образ ЛЗІ як якоїсь хворої людини, або жебрака або утриманця суспільства, або іншими словами «тягаря». В цьому проекті ми хочемо продемонструвати інший, позитивний образ людини з інвалідністю та розкрити той потенціал, який в ній закладений. І під час цього семінару ми в цьому впевнились».

«Спікерське бюро» триватиме до квітня 2014 року. За цей час учасники планують охопити максимальну кількість державних установ Києва. Молодь сподівається, що зможе вплинути на громадську думку, і ставлення до наступному поколінню людей з інвалідністю і буде більш толерантним, ніж зараз.

INVAK.INFO

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*