Президент вимагає від місцевої влади приділяти увагу кожній дитині з особливими потребами – Юрій Павленко

1 13 29425 2. дітей-інвалідів, особливими потребами, реабілітації

1 13 29425 1Глава держави Віктор Янукович вимагає від місцевої влади приділяти увагу кожній дитині з особливими потребами. Про це заявив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час відвідування закладів для дітей у Волинській області.

У рамках робочої поїздки до регіону Юрій Павленко ознайомився з діяльністю Ковельського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, в якому відкрито відділення денного перебування для 24 дітей. «Це нові соціальні послуги для дітей, вони почали формуватись, виходячи з соціальних ініціатив Президента України», – зазначив Ю.Павленко. За його словами, ще 325 дітей-інвалідів в Ковелі та районі потребують таких послуг.

Ю.Павленко також відвідав навчально-виховний комплекс м. Ковель – дошкільний навчальний заклад №7 та загальноосвітню спеціальну школу №1 – з метою перевірки організації інклюзивної освіти. На переконання Уповноваженого Президента, дітям з особливими потребами слід отримувати досвід життя в соціумі разом з однолітками, «тому в першу чергу школа має бути доступною для дітей з особливими потребами». Загалом в області проживає 94 дитини з особливими потребами, які на сьогодні охоплені інклюзивним навчанням.

Уповноважений Президента також відвідав Волинський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей у м.Ковелі, де надають послуги для дітей, яких вилучили з сім’ї у зв’язку із загрозою для їхнього життя або здоров’я внаслідок насильства в сім’ї, а також безпритульних дітей. Ю.Павленко зауважив, що кількість дітей у центрі незмінно скорочується, у зв’язку з чим назвав доцільним розширення спектру послуг для дітей у цьому закладі. «З 18 вихованців центру соціально-психічної реабілітації немає жодної безпритульної дитини, і це ще раз підтверджує, що найгірші форми дитячої безпритульності у країні подолані», – сказав він.

Крім того, Ю.Павленко відвідав Ковельську виховну колонію, де поспілкувався з дітьми, які відбувають покарання, перевірив умови їх перебування, а також зустрівся з керівництвом установи.

У відділенні Центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів та дитячого відділення Територіального медичного об’єднання Любомльського та Шацького районів Ю.Павленко ознайомився з роботою закладу, поспілкувався з колективом та батьками дітей.

Уповноважений Президента ознайомився з роботою дитячого та пологового відділення Любомльської районної лікарні.

У свою чергу, голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук дав доручення головам місцевих державних адміністрацій та міським головам передбачити кошти на придбання нових ліжок та м’якого інвентарю в усіх дитячих лікарнях області під час формування місцевих бюджетів на 2014 рік.

Прес-служба Президента України Віктора Януковича

Офiцiйне представництво Президента України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*