Спікерське бюро провело перший тренінг для представників ЗМІ

1 15 DSCN0819 2. спікерське бюро, інвалідністю

1 15 DSCN0819 1

14 листопада 2013 р. у приміщені Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбувся перший тренінг з толерантності та етики спілкування з людьми з інвалідністю для представників ЗМІ в рамках проекту “Проведення просвітницьких заходів для працівників державних установ м. Києва “Спікерське бюро”.

Під час тренінгу спікери з різними формами інвалідності розповіли про те, як коректно висвітлювати інформацію про людей з інвалідністю, які термінології треба використовувати у сюжетах або статтях. Безпосереднє спілкування допомогло представникам мас-медіа зруйнувати власні стереотипи про неспроможність людей з інвалідністю до самостійного життя, професійної та особистої реалізації та активної життєвої позиції.

Даний захід та проект є одним з заходів на виконання ст. 8 “Просвітницько-виховна робота” Конвенції ООН про права людей з інвалідністю, що була ратифікована у 2009 році і має стати провідником у формуванні гуманітарної політики України.

Ініціатором заходу та проекту «Спікерське бюро» виступив Благодійний фонду розвитку комп’ютерних та інформаційних технологій для людей з інвалідністю «АІК» в партнерстві з Київським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

INVAK.INFO

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*