На Прикарпатті відбулися автомобільні змагання серед водіїв-інвалідів на візках

1 03 0JbB7h lxEw 2. змагань

1 03 0JbB7h lxEw 1

30 листопада вперше на Прикарпатті на базі автошколи «АВТОБАН» з ініціативи Управління Державтоінспекції області та за сприяння Івано-Франківської ОДА відбулися автомобільні змагання серед водіїв-інвалідів на візках «Від прав – до можливостей» на автомобілях з ручним керуванням, приурочені Міжнародному Дню інваліда.

Участь у змаганнях брали 14 автомобілів.

Водії змагалися за Кубок Західного регіону, адже на маршрут виїхали кермувальники з Івано-Франківщини, Тернопільщини та Львівщини.

«Люди з обмеженими фізичними можливостями такі ж учасники дорожнього руху як і інші. Проте управляти автомобілем з ручним керуванням набагато складніше, ніж звичайно. Тому головна мета змагань – привернути увагу громадськості до водіїв з обмеженими можливостями та сприяти у вирішенні проблем цієї категорії учасників дорожнього руху», – наголосив під час урочистого відкриття змагань начальник УДАІ УМВС в Івано-Франківській області Ярослав Ковальчук.

Судді оцінювали учасників за 7 основними критеріями, які водії долали під час проходження маршруту: старт, переїзд залізничної колії, змійка, рух на гірку і з гірки з зупинкою на підвищенні, розворот у два прийоми, заїзд у гараж переднім ходом, фініш – заїзд заднім ходом у гараж. Голова обласного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, заступник голови Івано-Франківської ОДА Руслан Гусак наголосив, що на змаганнях має бути здорова конкуренція, але головне – гарний настрій. «Саме ви є двигуном та основним генератором ідей, а ми завжди допоможемо їх втілити, – звернувся Руслан Гусак до учасників змагань. – Роботи в нас ще багато, проте ми робимо все можливе, щоб всі були в рівних умовах». Змагання відбувались у трьох групах: за часовим критерієм проходження маршруту, за дотримання вимог правил дорожнього руху та найменшу кількість помилок на маршруті, а також абсолютні лідери змагань. Найшвидшим виявився і посів 1 місце в своїй групі Роман Гулик з Єзуполя Тисменицького району. В другій категорії переміг Іван Балагутрак з села Кричка Богородчанського району, а абсолютним переможцем Кубка Західного регіону став Ігор Кипещук з Надвірної. Окремим подарунком та гучними оплесками привітали єдину жінку, яка брала участь в змаганнях – Надію Стефурак з Богородчан.

«Змагання вдалися на славу. Не так часто відчуваєш безкорисливу щирість і доброзичливість з боку організаторів. Відчутно, що захід відбувся не для «галочки». Ми насправді отримали заряд позитивних емоцій та відчули підтримку з боку ДАІ. І вже з нетерпінням чекаємо наступних змагань», – поділився враженнями Ігор Кипещук. Переможці змагань отримали Кубки, дипломи та подарунки на згадку, а також приємні враження від заходу. Організатори свята пообіцяли не зупинятися на досягнутому і надалі такі змагання зробити традиційними.

Фirtka.if.ua +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*