Повідомлення Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна до Міжнародного дня людей з інвалідністю

1 03 1763 b 2. інвалідів

1 03 1763 b 1ГЕНЕРАЛЬНИЙ СЕКРЕТАР

ПОВІДОМЛЕННЯ ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

“Зламати бар’єри, відчинити двері: відкрите суспільство для усіх”

3 грудня 2013

Понад 1 мільярд людей живе з обмеженнями. Ми повинні усунути усі бар’єри, які перешкоджають участі інвалідів у суспільстві, враховуючи зміну ставлення, яке породжує стигму та дискримінацію.

У вересні, у ході наради високого рівня Генеральної асамблеї, присвяченої інвалідності та розвитку, країни-члени ООН обговорили усі шляхи, через які виключення впливає не тільки на життя людей з фізичними обмеженнями, але й на розвиток громад та суспільства загалом. Вони знову зобов’язалися приймати державні та міжнародні дії на підтримку інклюзивного розвитку для інвалідів. Система ООН продовжуватиме підтримувати ці зусилля. Ми повинні старанніше працювати, для того щоб забезпечити функціонування інфраструктури та послуг, які задовольнять справедливий та сталий розвиток для всіх.

Це включає у себе важливу участь у процесі, що впливає на права та інтереси інвалідів, забезпечуючи створення сприятливих для цього умов. З цією метою, ми відкриваємо Центр Доступу ООН у штаб-квартирі ООН. Тому, я закликаю систему ООН та наших партнерів підтримати цю ініціативу.

У цей Міжнародний день людей з інвалідністю, я закликаю уряди, членів системи ООН, бізнес та громадянське суспільство зруйнувати бар’єри та відчинити двері можливостей для усіх інвалідів. Давайте разом побудуємо інклюзивне суспільство для всіх.

Представництво ООН в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*