Зустріч Урядового уповноваженого з прав інвалідів з керівниками дитячих будинків-інтернатів м. Києва

1 12 DSC01040 2. спеціалістів

1 12 DSC01040 1Урядовий уповноважений з прав інвалідів Олексій Журавко 10 грудня зустрівся з керівниками дитячих будинків-інтернатів м. Києва. В ході зустрічі обговорювалися проблемні питання, які виникають в їх діяльності.

Основною проблемою є відсутність кваліфікованих спеціалістів для проведення повноцінного реабілітаційного процесу. В багатьох будинках-інтернатах в штат ще не введено посади таких спеціалістів як психотерапевта, лікаря – реабілітолога, логопеда, психолога та ін. Причина відсутності спеціалістів – брак коштів. Тому частина медичних та реабілітаційних послуг надаються силами волонтерів. Крім того, керівники закладів зауважили на вкрай низьке забезпечення вихованців засобами гігієни, ліками, методичною літературою, обладнанням. В результаті – вони змушені з «простягнутою рукою бігати по інстанціях», щоб «вибити кошти».

«На жаль, з такими проблемами ми стикаємось у закладах по всій країні. Ми повинні пам’ятати, найменші громадяни України, а саме діти з інвалідністю, мають права, які держава у своїй Конституції зобов’язалася виконувати. Тому, ми маємо створити всі умови для забезпечення їх прав. Я сподіваюся, що спільними зусиллями нам вдасться розпочати процес вирішення цих проблем», – констатував Урядовий уповноважений з прав інвалідів.

zhuravko.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*