Виставка «Комп’ютерна графіка нечуючих» 2013

1 23 IMG 9434 2. виставка, нечуючих

1 23 IMG 9434 1

З розвитком комп’ютерних технологій виникло багато напрямків у соціальному житті. Зокрема, починає розвиватися мистецтво із застосуванням новітніх розробок. Сьогодні ми поговоримо про такий вид мистецтва як, комп’ютерна графіка. Здавалося б: що можна зробити красивого за допомогою машини? Однак така думка не вірна. В руках умілої людини практично будь-який предмет може стати «пензликом» і «мольбертом». У київському Культурному центрі УТОГ (вулиця Курська 6), з 27 листопада по 13 грудня, пройшла виставка «Комп’ютерна графіка нечуючих». На виставці представлені, як окремі елементи, виконані за допомогою комп’ютерної графіки, так і закінчені проекти архітектурних будівель. Детальніше про виставку нам розповіла Орешко Людмила Василівна – заступник директора Культурного центру УТОГ.

«Напередодні міжнародного дня інвалідів, який щорічно відзначається 3 грудня, у нас відкрилася перша виставка «Комп’ютерна графіка нечуючих». Захід проходить з 27 листопада і триватиме до 13 грудня. У виставці взяли участь близько десяти осіб, з проблемами слуху, різного віку і ступеню підготовки. Виставка проходить вперше. Якщо буде інтерес до подібного заходу, то ми зробимо його щорічним.

Серед що не чуючи людей образотворче мистецтво є дуже популярним, є багато талановитих художників. Існує Союз нечуючих художників «Натхнення». Українське товариство глухих проводить безліч всеукраїнських та міжнародних виставок образотворчого мистецтва. На виставках зазвичай представлені традиційні жанри: живопис, графіка, акварельний живопис. Тобто, класичні жанри. Цього разу художники, і люди, які захоплюються комп’ютерною графікою, виступили з ініціативою про проведення виставки «Комп’ютерна графіка».

В експозиції взяли участь роботи нечуючих різних вікових категорій. Починаючи дитячими малюнками, і закінчуючи малюнками дорослих художників-професіоналів, які співпрацюють з видавництвами і друкарнями. Наприклад, тут ми можемо бачити роботи Нашивочнікова Олексія Валерійовича, який працює над проектами станцій Київського метрополітену. За його ескізами побудовано багато станцій метро. Зокрема, станція «Деміївська». Плануються до будівництва станції метро «Теремки» та «Вулиця Марини Цвєтаєвої». Олексій Нашивочніков – фахівець високого класу, він займає посаду головного спеціаліста архітектурно-планувального відділу ДП «Укрметротунельпроект».

Олексій Дьяченко, молодий спеціаліст, який займається дизайном житлових приміщень. На виставці представлені приклади його оформлення квартир. Він також займається розробкою логотипів.

Михайло Поплавко, лауреат безлічі премій і нагород, дуже талановитий художник. Тут ми бачимо приклади його афіш. У 2013 році він взяв участь у виставках в Білорусії, у Росії (Петербург, виставка творчості людей з обмеженими можливостями). У нього є профільна освіта, він закінчив Художню академію.

Організацією курсів комп’ютерної графіки і комп’ютерних курсів в цілому, займається Київська організація УТОГ. Курси можуть відвідувати люди різного віку і підготовки. Формують спеціальні групи для нечуючих, на заняттях присутній перекладач жестової мови».

Антонович Вікторія

Благодійний фонд розвитку комп’ютерних та інформаційних технологій для інвалідів «АІК» +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*