Інформаційна профорієнтаційна зустріч для дітей з особливими можливостями “Крок за кроком до самостійного життя”

1 25 PM861image002 1 2. особливими потребами, інвалідів

1 25 PM861image002 1Актуальність, Стабільність, Відповідальність – ось три кити роботи Запорізького обласного центру зайнятості. Велику роль у цьому відіграють добрі традиції, які існують та підтримуються у службі зайнятості.

Однією з таких традицій є запрошення до визначних подій Служби зайнятості осіб, які потребують соціального захисту.

Так 20 грудня 2013 року з нагоди 23 річниці створення Служби зайнятості на базі Запорізького обласного центру зайнятості пройшла зустріч «Крок за кроком до самостійного життя» для дітей – інвалідів та батьків дітей – інвалідів.

1 25 PM185image004 2На зустрічі були присутні близько 80 учасників, з числа учнів випускних класів – дітей з особливими потребами загальноосвітніх навчальних закладів м. Запоріжжя та батьків дітей – інвалідів.

У числі гостей були запрошені представники Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації, Запорізького національного технічного університету, Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Запорізького обласного центру професійної реабілітації інвалідів, Хортицького національного навчально-реабілітаційного багатопрофільного центру, вищого професійного машинобудівного училища, Запорізької міської асоціації батьків дітей – інвалідів «Надія», Запорізького клубу для дітей з особливими потребами «Джерело». Захід відкрила перший заступник директора Кошечко Тетяна. Вона в своєму привітанні наголосила на важливості професійного самовизначення з урахуванням інтересів та схильностей, стану здоров’я. «При виборі професії слід враховувати ринкову вартість професії та регіональну потребу в тих чи інших спеціалістах. А Служба зайнятості надасть вичерпну профорієнтаційну інформацію та комплекс послуг щодо усвідомленого професійного вибору», – сказала Кошечко Тетяна.

Присутні діти, батьки, вчителя отримали вичерпну інформацію про:

– права та пільги для даної категорії громадян;

– умови вступу до навчальних закладів різних рівнів акредитації;

– повний спектр послуг служби зайнятості для дітей з особливими потребами.

Всі бажаючі були запрошені до Центру професійної інформації обласного центру зайнятості для більш детального ознайомлення з профорієнтаційною інформацією та проходження профдіагностичного тестування щодо визначення професійних інтересів та схильностей. Діти мали можливість отримати консультацію спеціалістів відділу організації профорієнтації.

Як завжди зустріч пройшла у дружній та теплій атмосфері. Наприкінці зустрічі усі бажаючі індивідуально поспілкувалися з соціальними партнерами, які відповіли на їх запитання.

Ця зустріч ще раз довела, що у сучасному суспільстві подібні заходи дуже актуальні та край необхідні. Адже без доброти та благочинності немає перспективи та майбутнього.

Відділ організації профорієнтації

Запорізький обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*