Застережна статистика: один з 10 тисяч жителів Житомирської області стає інвалідом внаслідок хвороби на цукровий діабет

1 14 image224. цукровий діабет

1 14 image224За останній рік на 3% підвищився рівень захворюваності на цукровий діабет в області. Цей факт відмічений на засіданні колегії управління охорони здоров’я Житомирської ОДА. Загальна тенденція загалом по Україні також невтішна: так, за 2010 рік зростання захворюваності відбулось більш ніж на 9%.

Наразі на Житомирщині обліковано 31046 хворих на цукровий діабет. На кожні 100 тисяч населення припадає 277 хворих. Майже 5 з половиною тисяч (і серед них – 178 дітей) потребують інсулінотерапії – ін’єкційного вживання препаратів, без яких вони вже не можуть далі жити.

За інформацією начальника управління охорони здоров’я Олександра Торбаса, минулого року для стовідсоткового забезпечення хворих було закуплено препаратів інсуліну та їх аналогів на суму понад 13 млн. 260 тисяч грн. На поточний рік з обласного бюджету для цих потреб виділено вже 14 млн. грн.

“Ці кошти знімають соціальну напругу, щодо забезпечення інсулінами хворих на цукровий діабет. Але сьогодні гостро стоїть питання своєчасного виявлення хвороби, її ефективного лікування з метою запобігання ускладнень”, – підкреслив Олександр Торбас.

Зауважимо, що серед наслідків ускладненого цукрового діабету – втрата працездатності, інвалідність; нараховується до півсотні ампутацій на рік, що проводяться останнім часом в лікувальних закладах області.

“Житомирська хвиля”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*