Мозок аутистів більше

1 26 6 1393199734 2. аутистів

1 26 6 1393199734 1Американськими дослідниками знайдено підвищену кількість нервових клітин в головному мозку дітей, які страждають аутизмом. Журнал Американської медичної асоціації опублікував на своїх сторінках звіт про цих дослідженнях, що проводилися групою під керівництвом Еріка Курчесна з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго, пишуть іноземні ЗМІ.

Групою Курчесна було проведено патологоанатомічне обстеження зразків, забраних з префронтальної ділянки кори головного, тканин. Ця ділянка головного мозку відповідає за складну соціальну поведінку, він відповідає і за формування думок і прийняття рішень.

Для досліджень була використана група з семи аутистів, а так само група з шести дітей, у яких аутизму не було виявлено. Всі ці діти померли з 2000 року по 2006 рік, перебуваючи у віці від 2 до 16 років.

Дослідження виявило, що в мозку аутистів в середньому можна спостерігати на 67% більше нейронів, ніж у інших дітей. Крім цього виявлено, що мозок аутистів важить на 17,5% більше середньої нормативної величини.

На думку Курчесна, збільшення мозку у аутистів і дисфункція цієї області мозку викликані надлишком нейронів в префронтальної корі, доказом чому служить поведінка хворих.

Тетяна Ганницька

АМН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*