У Луцьку відбудеться благодійна виставка картин «Да!УНікУм»

1 14 1 df3ad1b24179. синдромом дауна

21 березня 2014 року пройде благодійна виставка картин «Да!УНікУм», присвячена Всесвітньому дню людей з синдромом Дауна. На виставці будуть представлені роботи дітей та молоді з синдромом Дауна. Творча ідея та допомога в створенні картин належить художнику декоратору Олександру Слабецькому, який організував творчу майстерню та протягом 2 місяців займався з дітьми на волонтерських засадах. Така творча діяльність юних художників є унікальним прикладом включення людини з синдромом Дауна в соціум, розкриття її здібностей.

Виставка має на меті:

– познайомити широку громадськість, представників влади, спеціалістів, представників недержавних організацій з проблемами людей з синдромом Дауна, можливостями для їх самореалізації та розкриття талантів;

– вплинути на зміну відношення суспільства до людей з порушеннями інтелекту, формуючи позитивний образ людини з синдромом Дауна;

– закласти основу (передумови) для створення постійно діючих майстерень для людей з особливими потребами для занять декоративно-прикладним мистецтвом, живописом, рукоділлям та ремеслом.

Також в цей день пройде всесвітня акція “Lots of socks” («Багато шкарпеток»). З допомогою різнокольорових шкарпеток учасники акції намагатимуться привернути увагу людей до цього дня та заохочувати їх висловити підтримку людям з синдромом Дауна.

Організатори виставки: Волинська обласна громадська організація батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку, художник – декоратор Слабецький Олександр за сприяння піцерії «Теревені», декоративного салону «Імперіум».

Волинська обласна громадська організація батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку надає безкоштовну психологічну та соціальну підтримку сім’ям, які мають дітей з синдромом Дауна. Більше 60 сімей отримують допомогу в рамках програм нашої організації, включаючи ранню допомогу дітям, соціальну адаптацію, включення дітей в звичайні садки та школи, навчання соціально-побутовим навичкам, творчі заняття.

ВОГО «Даун-синдром» активно працює в сфері підвищення інформованості населення про можливості людини з синдромом Дауна і шляхи її інтеграції в життя суспільства в сучасному світі.

Відкриття виставки: о 9. 30 в піцерії «Теревені», за адресою м. Луцьк, пр. Молоді,14

Додаткова інформація: контактна особа – Олена Мельник, т.0503787196, , http://www.volynds.org.ua/

ДАУН-СИНДРОМ

1 реплік к “У Луцьку відбудеться благодійна виставка картин «Да!УНікУм»”

  1. Галина Гаевская :

    Підтверджую свою солідарність!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*