Вінницькі інваліди самі створили собі службу супроводу (ВІДЕО)

1 10 5 6a1b72b591a5aaef49886fcdc9ef3f61 2. супроводу

1 10 5 6a1b72b591a5aaef49886fcdc9ef3f61 1Хочеш зробити добре – зроби сам: службу супроводу для людей з особливими потребами створили у Вінниці самі інваліди. Поки що там працює два помічники-асистенти. До їхніх обов’язків входить супровід візочника.

Помічник допомагає піднятися та спуститися сходами, а незрячим асистує при заповненні необхідних паперів в установах та відомствах. Ідею створення такої служби запозичили у Німеччині.

Поки що асистентів з фаховою підготовкою – двоє. На цю роботу підібрали молодих дужих чоловіків, яких відповідно підготували. Важливий також моральний фактор: помічник повинен бути уважною, доброю і толерантною людиною.

Щоб викликати асистента, потрібно попередньо зробити заявку. Диспетчер складає графік і призначає супровідника та транспорт. Насамперед вони допомагають інвалідам-візочникам і незрячим.

В середньому до служби супроводу звертаються близько сотні неповносправних на місяць. Працюють асистенти-помічники у робочі дні тижня. На вихідні та свята виїжджають лише в екстрених випадках.


Олена Бучацька, Олександр Семенов, Вінниця

5 канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*