Як у Рівному діти з обмеженими фізичними і розумовими можливостями заробляють на свій розвиток

1 15 1 8754125 2. передзвін

1 15 1 8754125 1Громадська організація «Спілка інвалідів з дитинства «Передзвін», що об’єднує дітей і молодь з обмеженими фізичними і розумовими можливостями, їхніх батьків та друзів, провела цими вихідними благодійний ярмарок-виставку «Великодній Передзвін».

Як проінформували в громадській організації, на виставці були продемонстровані роботи вихованців творчої майстерні «Передзвін», які хворіють на дитячий церебральний параліч, мають затримку психічного розвитку, розумову відсталість та синдром Дауна.

Долучились до благодійної акції й міський голова Рівного Володимир Хомко та його заступниця з гуманітарних питань Галина Кульчинська. Керівники міста придбали для себе чимало сувенірів, в т.ч. й намальовані дітьми картини для домашньої колекції, повідомляє відділ інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Пожертви, які були зібрані на ярмарку, підуть на розвиток творчої майстерні Центру соціальної та психологічної реабілітації для дітей та молоді з обмеженими фізичними можливостями «Передзвін».

Нагадаємо, нещодавно центру «Передзвін» з міського бюджету було виділено кошти в сумі 32 тисячі гривень для придбання дороговартісної поліграфічної техніки для сучасної поліграфічної студії.

Сама ідея зі створенням поліграфічної студії не нова, а швидше запозичена. Працівники Центру сьогодні намагаються втілити в життя досвід львівських колег з реабілітаційного центру “Джерело”. Поліграфічна студія функціонуватиме не лише як дозвілєвий гурток, вона є одним із напрямків реабілітаційної роботи з неповносправними дітьми.

Наталія Кулініч

“Рівненський інформаційний портал ОGО.ua” +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*