Всеукраїнська науково-практична конференція “Духовність українства 21-го століття”

1 29 3 IMG 1066 1 2. конференция

24 квітня в Кіровоградському інституті розвитку людини «Україна» була проведена 14 всеукраїнська науково-практична конференція “Духовність українства 21-го століття”.

На конференцію були запрошені представники церков, громадських організацій, викладачі та студенти. Говорили про те, що нам необхідно звернутися до першоджерел розуміння духовності, як натхнення, що виходить від Бога, як критерію, який визначає близькість людини до Бога. Саме з цим пов’язані фундаментальні людські цінності, до яких слід звернутися українському суспільству.

На цій конференції була прийнята резолюція про те, що розбудова суверенної, демократичної держави потребує від органів виконавчої влади, громадських та релігійних організацій, закладів освіти та культури вжити заходи для розвитку в громадян духовності, виховання патріотизму та поваги до історичної спадщини українського народу, впровадження в суспільну свідомість співвітчизників загальнолюдських моральних цінностей, формування здорового способу життя.

В конференції прийняла участь голова ГО «Серце матері» Людмила Шукрута, яка розповіла про роботу організації, про співпрацю з організацією «Православна просвіта» та християнською організацією «Армія спасіння». Також Людмила відмітила важливість духовної підтримки особливих родин, та попросила духовенство відродити недільну школу для батьків та дітей з особливими потребами. Крім того, говорили про повагу та милосердя до людей з обмеженими можливостями, про прагнення таких людей якомога більше бути рівноправними членами загального суспільства та громади.

1 29 3 IMG 1066 1

1 29 3 IMG 1075 2

1 29 3 IMG 1059 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*