Батьки дітей-інвалідів «боролися» зі страхами в Центрі соціальних програм компанії РУСАЛ

1 13 3 image 2. дітей-інвалідів

1 13 3 image 1Миколаїв. У січні, на базі ЦСП відкрилася група взаємодопомоги для батьків дітей-інвалідів. За цей час, завдяки роботі психологів, батьки успішно пройшли такі тематичні заняття: «Способи зняття емоційної напруги», «Покажи мені любов», «Впевненість у собі».

Цього разу відбувся черговий тренінг «Боротьба зі страхами».

Коли в сім’ї дитина-інвалід страх дуже часто відчувають його батьки, – каже куратор групи взаємодопомоги, психолог Наталія Кудрявцева. – Тому, мета даного тренінгу – допомогти батькам усвідомити свої страхи і фобії. А найголовніше, знайти ефективні методи боротьби з ними. Батьки, попрацювавши зі своїми страхами, навчаться, краще розуміти себе, свої почуття і емоції, на шляху подолання складних життєвих завдань. Всі наші рекомендації допоможуть батькам налагодити з дітьми більш «теплі» стосунки.

– На сьогоднішній день тільки в Корабельному районі проживає понад 200 дітей-інвалідів. Адаптація їх у соціумі вимагає від батьків уваги і терпіння, специфічних знань і навичок, – вважає директор ЦСП компанії РУСАЛ Олена Ожема. – Ми намагаємося допомогти батькам та їх діткам. У нас, в рамках програми «Підтримка дітей-інвалідів Корабельного району», функціонують групи арт-терапії, лікувальної фізкультури.

– Я вже не перший рік ходжу в Центр соціальних програм зі своєю дитиною на спортивні заняття і в групу з розвитку творчих здібностей, – ділиться Вікторія Шпадерук. – Так як їздити в центр реабілітації, у центр міста, нам дуже далеко. Головне, що я бачу користь від таких уроків. Дитина вчиться спілкуватися в колективі, у неї розвивається моторика, координація рухів.

– Окреме дякую хочеться сказати за роботу групи-взаємодопомоги для дорослих, під час тренінгів я отримую дуже багато корисної інформації, – каже Вікторія Пустовойтова. – Я навчилася справлятися зі стресами, з почуттям провини, зі страхами. Під час спілкування з іншими батьками ми ділимося досвідом, підтримуємо одне одного. Завдяки роботі з фахівцями я отримала відповіді на питання, які мене хвилювали.

Тренінги для дітей-інвалідів і для батьків проходять щоп’ятниці в Центрі соціальних програм на безоплатній основі. Бажаючі взяти в них участь можуть телефонувати 63-66-96.

Центр соціальних програм компанії РУСАЛ

Портал “Громадський простір”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*