У Хусті пройшов фестиваль «Долина нарцисів»

1 22 2 6 2. фестиваль

1 22 2 6 118 травня в Хусті пройшов VІ Міжнародний фестиваль «Долина нарцисів». Це неординарний захід, бо його учасниками є не просто талановиті співаки, декламатори, поети та танцюристи з різних куточків держави, а люди з обмеженими фізичними можливостями, ті, хто найбільше потребує уваги, спілкування з однодумцями, підтримки.

Творче свято зібрало у місті над Тисою більше сотні учасників із Хмельницького, Донецька, Сум, Вінниці, Києва, Запоріжжя, Одеси, Севастополя, Червонограда, Львова, Києва, Ужгорода, Мукачева, Рахова, Іршави, Тячева та інших куточків України.

– У нас не просто Схід і Захід об’єдналися для спільної участі в фестивалі, а показали, що інваліди – такі ж громадяни нашої Вітчизни, як інші і, незалежно від того, де вони народились і живуть, можуть товаришувати, мати спільні проблеми, погляди на життя. Учасники були вражені закарпатською гостинністю, прекрасними краєвидами і теплом сердець хустян, – поділилася організатор заходу, голова благодійного фонду «Любов» Любов Яцук. – Дійсно дорослі й діти, незрячі і слабочуючі, колясочники та малюки з хворобою Дауна разом виступали, демонстрували мистецькі здібності та таланти. Дехто читав власні вірші, хтось – декламував чужі, були такі, що показували пантоміму, співали, вражали хореографічними композиціями. Бо ж навіть, якщо людина фізично обмежена, життя продовжується! Батьки не повинні впадати у відчай, якщо їхнє дитя відрізняється від натовпу, треба просто шукати в ньому таланти і допомагати самоутверджуватись.

Справді найбільше на фестивалі відзначилась саме молодь та діти з функціональними обмеженнями. Неабияк розчулили присутніх на святі виступи маленької обдарованої дівчинки з Яблунівки Аніти Салтай та юного хустянина Павла Поради.

Атмосфера свята була доброзичливою й піднесено, хтось виступав вперше, а для когось подібні дійства вже стали звичкою.

– Важливо, що творчі фестивалі не просто згуртовують людей зі схожими проблемами, але й дають стимул для подальшої роботи над собою, ентузіазм та запал, – заявила Л.І.Яцук. – Бо тільки мистецтво у всіх його проявах здатне піднести особистість, вирвати з тенет важкої реальності, наповнити сенсом буття. І наш фестиваль дав чудовий шанс показати світу таланти незламних духом, сильних людей, фізична обмеженість яких не завадила їм творити дива та дарувати радість іншим.

Марина Алдон

«Карпатський об’єктив» +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*