Лучани їздили в Польщу вчитися гончарству

1 04 4 top-photo 2. гончарства

1 04 4 top-photo 1Лучани з особливими потребами вчилися гончарству у Польщі.

26-30 травня у місті Жешув (Республіка Польща) відбувся майстер-клас із гончарства у рамках проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння», – повідомила громадська діячка Олена Семенюк.

Участь у заняттях взяли неповносправні особи та представники соціальних установ Луцька та Жешова.

Обласний центр Волині представляли Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Волинський обласний молодіжний центр реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя» та мистецька студія «Оле-Арт».

Вони мали нагоду познайомитися з вихованцями та опікунами Середовищного будинку самодопомоги у м. Жешув.

У рамках п’ятиденних майстер-класів учасники з Польщі та України мали нагоду засвоїти базові навики роботи з глиною, попрацювати із готовими формами, приборкати гончарне коло, а також прикрасити свої вироби фарбами та поливами.

Спільні мистецькі заняття сприяли кращому знайомству та інтеграції неповносправних осіб та опікунів з обох міст.

Також організатори запланували спільні екскурсійні поїздки до найближчих туристичних об’єктів. Величезне враження на усіх справив комплекс Любомирських та Потоцьких у Ланьцуті з вишуканим замком, садами, оранжереями та багатою колекцією карет.

Натомість візит у Медині Глодовській допоміг учасникам засвоїти навики гончарства. У традиційній майстерні екскурсоводи продемонстрували методи видобування та обробки глини, розповіли про звичаї випікання керамічних виробів, а також дали можливість повправлятися у гончарному мистецтві.

Крім того, учасники з Луцька відвідали туристичні об’єкти Жешова – туристичну підземну трасу, музичний фонтан, центральні вулиці та галереї.

Спільні заняття зблизили учасників із Польщі та України. Прощаючись, вони обмінялися символічними подарунками та висловили надію на наступні зустрічі.

Довідка

Захід відбувся у рамках проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння» Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 Європейського інструменту сусідства і партнерства.

ВолиньPost +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*