В Одесі обговорили проблеми інтеграції та соціальної адаптації інвалідів у суспільстві

1 27 3 59099964 2. инвалид

1 27 3 59099964 1

У круглому столі взяли участь голова правління фонду «Молодий інвалід» Валерій Габерстро, представники служб міста, що займаються проблемами інвалідів: директор держдепартаменту праці та соцполітики Одеської міськради Олена Китайська; начальник відділу у справах інвалідів департаменту праці та соцполітики Влада Кулієва; нач. відділу у справах інвалідів департаменту соцзахисту населення Тетяна Дементьєва; депутат Одеської міськради Марина Багрій-Шахматова.

У ході обговорення були підняті питання, що стосуються адаптації інвалідів у суспільстві, в тому числі і тих, хто рідко залишає свої квартири.

«Я створив фонд «Молодий інвалід» 17 років тому через своєї дитини. Цей клуб став для інвалідів рідним домом, їх сім’єю. Але багато сидять вдома. Як їх знайти? І чи варто допомагати людині, яка не хоче допомогти собі сам?! Сьогодні, ми шукаємо шляхи достукатися до них. Хто відгукнеться? Ми створили своє маленьке підприємство на Княжій, робимо продукцію, до осені, можливо, ви побачите наші стабилизаторы напряжения. Їм треба на щось жити. Ми встановлюємо взаємини з директором «Нового ринку» та іншими. Шукаємо і знаходимо для інвалідів роботу, вчимо спілкуванню в сучасних умовах з людьми в суспільстві. Але цього мало», – розповів Валерій Габерстро.

У нашому місті 118 д / садів, з них 6 спеціалізованих, цього року планується відкрити на базі школи № 60 клас для дітей з порушеннями мови. Це будуть першокласники. Всі інваліди повинні пройти курс реабілітації у фонді «Молодий інвалід», інакше у них втрачається спілкування в соціумі.

Фонду потрібні молоді, енергійні, творчі люди, а також викладач фізкультури, правда, робота тут на благодійній основі. Інваліди завжди раді спілкуванню, вони чекають нас.

Будемо толерантними по відношенню до них! Заходьте в гості в «Шанс», який розташований за адресою пров Маяковського, 7.

Приходьте, тут ви побачите багато робіт, виконаних руками інвалідів і вас почастують чашечкою свіжого чаю. Вони чекають на вас!

Журнал Тернополя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*