Прес-конференція: “Рятуймо разом”: проблеми людей з інвалідністю та членів їх родин, вимушених переселенців із зони АТО” (ВІДЕО)

1 11 6 854125 2. інвалідністю, інвалідів

1 11 6 854125 110 липня, о 13.00 у прес-центрі Українського національного інформаційного агентства Укрінформ (зал на 1 поверсі) відбулася прес-конференція на тему: “Рятуймо разом“: проблеми людей з інвалідністю та членів їх родин, вимушених переселенців із зони АТО”. Організатор: ВГО “Національна асамблея інвалідів України” (НАІУ).

Учасники: Валерій Сушкевич – голова Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, пенсіонерів та інвалідів, голова Національної Асамблеї інвалідів України; Герой України; Наталія Скрипка – виконавчий директор Національної Асамблеї інвалідів України; Олег Дрюма – президент Асоціації “Європейська Асоціація з прав інвалідів”; люди з інвалідністю, вимушені переселенці із зони АТО.

Підсумкові матеріали:

Національна Асамблея інвалідів оголосила благодійну акцію на підтримку інвалідів у зоні АТО

Національна Асамблея інвалідів України оголосила про початок спеціальної Благодійної програми для надання допомоги людям з інвалідністю, які перебувають у зоні АТО.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, пенсіонерів та інвалідів, голова Національної Асамблеї інвалідів України Валерій Сушкевич під час прес-конференції в Укрінформі.

«Ми розпочинаємо благодійну гуманітарну акцію для людей з інвалідністю та членів їх сімей із зони АТО «Рятуймо разом». На сьогодні ці люди, фактично, кинуті напризволяще. Вони повністю обмежені у пересуванні та доступі до комунікацій: залишаються без їжі, без води. Фактично, за ці місяці можна вмерти, не будучи вбитим, а вмерти голодною смертю», – наголосив Сушкевич.

Він поінформував, що із 240 тисяч людей з інвалідністю, які проживають в Донецькій та Луганській областях, лише 5 тисяч виїхали із зони АТО. Це ті, кого знайшли волонтери, і допомогли розміститися у санаторіях та на базах відпочинку у Миколаївській та Одеській областях, що стали центром для тимчасового переселення інвалідів зі сходу.

Сушкевич назвав головні проблеми, з якими зіштовхуються бажаючі залишити зону АТО: проблема організації виїзду; проблема розміщення тимчасових переселенців з інвалідністю і створення відповідних умов для них; відсутність надання соціальної допомоги. «Людина не отримує від держави 2-3 місяці жодної фінансової допомоги. Реальна ситуація така, що немає за що жити», – підкреслив він.

Водночас, голова Комітету ВР зазначив, що для вирішення питання із переселенцями необхідна злагодженість та системна робота усіх державних інституцій. «Я розумію, що коштів немає, але багато що залежить не тільки від коштів, а від нормальної роботи усіх інституцій влади, у тому числі організаційної роботи», – наголосив він.

У свою чергу виконавчий директор Національної Асамблеї інвалідів України Наталія Скрипка зазначила, що наразі проводяться переговори з організаціями та установами, які б могли забезпечити перевезення людей з інвалідністю із зони АТО, та організувати нормальне життя.

«Ми шукаємо тих людей, які готові прийняти людей з інвалідністю та забезпечити їх елементарними речами: проживанням, харчуванням. Мова йде ще про 235 тисяч українців», – наголосила Скрипка.

Для перерахування коштів:

Одержувач платежу: ВГО НАІУ;

Код ЄДРПОУ/ДРФО: 26114037;

Банк одержувач: ПАТ ПриватБанк, м. Київ (Україна);

Номер рахунку: 26007052624054, валюта: гривня;

Код банку (МФО): 320649;

Призначення платежу: Благодійний внесок на Програму «Рятуймо разом!»

Відео з прес-конференції:


Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*