70 інвалідів Полтавщини поїхали в оздоровчий табір (ФОТО)

1 16 1 VoFPh0bT2ZQ 2 2. інвалідів

1 16 1 SGVs0IMvjW4 1

15 липня 70 людей з особливими потребами поїхали на оздоровлення до літнього табору в с. Ворони Котелевського району. Протягом 5 днів люди житимуть в наметах, влаштовуватимуть спортивні змагання, спілкуватимуться та розважатимуться.

Перша група з 20 чоловік – це переважно інваліди-візочники, поїхала в с. Стасі. Там вони будуть сплавлятися Ворсклою на байдарках та каноє.

Для цих людей це вже стало традицією щорічно виїжджати в літній табір, каже голова Полтавського обласного осередку всеукраїнської організації інвалідів союзу організації інвалідів України Сергій Чумак.

«Ідея створення такого табору виникла в 2008 році. Тоді ми перебували в Швейцарії. У них є традиція – в один із літніх днів інваліди та посадовці виїздять на острови й там спільно проводять час. Поки що наші посадовці не долучилися до такої ідеї, але, можливо, в майбутньому це станеться», – каже Сергій Чумак.

Разом з групую їдуть студенти Полтавської Української медичної стоматологічної академії, які допомагатимуть людям з особливими потребами жити в польових умовах.

1 16 1 VoFPh0bT2ZQ 2

1 16 1 KnZMVoiKOcs 3

1 16 1 WfiOFoJ003M 4

1 16 1 OBU5bzZxUFs 5

«Новини Полтавщини»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*