Завдяки щоденній роботі працівників соціальних закладів для інвалідів люди з обмеженими можливостями мають змогу відчути себе повноцінними членами суспільства

1 21 5 0 2. реабілітації, інвалідів

1 21 5 0 1Про це зазначила заступник голови Вінницької облдержадміністрації Людмила Щербаківська 17 липня, ознайомившись з роботою Вінницького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та Вінницького міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів «Поділля». Заступник голови ОДА оглянула навчальні приміщення, медичну частину, гуртожиток та їдальню.

Директор центру професійної реабілітації інвалідів «Поділля» Роман Штогрин повідомив, що на сьогодні центр забезпечує підготовкою інвалідів від 16 до 60 років за 16-ма професіями, серед яких бухгалтер, оператор комп’ютерного набору, швець, взуттєвик, перукар тощо. Перевагами для слухачів зі всієї України є також безкоштовність послуг: проживання у гуртожитку, 3-разове харчування, дозвілля, соціально-психологічна реабілітація. Наразі заклад потребує ремонтних робіт та оновлення матеріально-технічної частини.

У найближчих планах керівництва закладу – підготовка до зими (утеплення приміщень та заміна вікон), а також створення якісної фотостудії.

“Вінницький Центр реабілітації інвалідів «Поділля» навчає людей з 19 областей. Це унікальний заклад, в якому держава створила умови для безкоштовної комплексної професійної реабілітації інвалідів”, – так прокоментувала побачене Людмила Щербаківська. Вона зазначила, що в центрі працюють справжні професіонали, які не тільки знають свою справу, а й небайдужі до людей, яких обслуговують.

Окрім того, заступник голови облдержадміністрації познайомилась із колективом Вінницького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

В ході знайомства зі співробітниками Фонду вона поцікавилася наболілими питаннями та проблемами, що існують в галузі. Зокрема, щодо фінансування, розміру заробітної плати та рівня забезпечення матеріально-технічної бази.

«Ми прагнемо створити рівні можливості для людей з обмеженими фізичними можливостями в регіоні», – наголосив директор Вінницького обласного відділення Фонду соціального захисту населення Сергій Полонський.

За його словами, основними завданнями Вінницького обласного відділення Фонду є організація та прийом звітів про зайнятість та працевлаштування інвалідів, зарахування кількості робочих місць для працевлаштування інвалідів до нормативу таких місць, аналіз звітів та перевірка правильності розрахунків, наповнення державного бюджету коштами, що сплачують підприємства у вигляді адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, а також забезпечення ефективного використання бюджетних коштів для вирішення соціальних питань інвалідів.

Підводячи підсумки візиту, Людмила Щербаківська зауважила: «Зроблено чимало, проте зробити потрібно ще більше, аби надати кваліфіковану та професійну допомогу кожній людині з особливими потребами. Завдяки щоденній роботі працівників подібних закладів покращується соціально-побутове та матеріальне становище людей із особливими потребами, а це своєю чергою сприяє їхній інтеграції у суспільне життя країни».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Вінницька ОДА +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*