Як пройшов на Рівненщині катамаранний сплав для людей з особливими потребами

1 11 3 20140808112359 2. людей

1 11 3 20140808112359 1Цьогоріч сплав пройшов по Случу від містечка Городниця на Житомирщині до Людвиполя (Соснове) на Березнівщині

На початку серпня Рівненське православне молодіжне Свято-Софіївське братство спільно з групою психологічної підтримки і взаємодопомоги «Фенікс» за фінансової підтримки Управління у справах сім’ї, молоді і спорту Рівненського міськвиконкому, традиційно проводить сплав на катамаранах для людей з особливими потребами у сфері психічного здоров’я.

Повідомляє голова християнської благодійної місії «Православне діло» отець Віталій Поровчук.

«Ці наші мандрівки – не просто сплави. Скоріше, це паломництва на воді, під час яких люди спілкуються з Богом у молитві, відвіданні християнських святинь, спогляданні природи – творіння Божого, у служінні один одному», – йдеться у повідомленні.

Братчики і друзі з «Фенікса» у попередні роки пройшли багатьма цікавими шляхами по Горині від Ізяслава до мальовничих поліських сіл на Костопільщині.

– Цього року до нас приєдналися друзі з «Передзвону» – спілки інвалідів з дитинства. Разом сплавлялися по Случу від містечка Городниця на Житомирщині до Людвиполя (Соснове) на Березнівщині, пройшовши мальовничими місцями Надслучанського регіонального ландшафтного природного парку, – розповідає отець Віталій Поровчук.

Ідея цього проекту під назвою «Водограй» полягає в тому, щоб дати людям з інвалідністю, часом з глибокою інвалідністю, можливість побачити щось цікаве, познайомитися з новими друзями, відпочити. Людям без інвалідності – волонтерам – послужити брату і сестрі, які часто обмежені у своєму житті стінами квартири, лікарні чи територією двора.

– Цього року наші шляхи перетнулися з шляхами молодіжного православного мандрівного катамаранного табору. Разом помолилися за мир в Україні, за воїнів і всіх, хто перебуває у воєнній небезпеці, за людей неповносправних, покинутих, один за одного, щоб нам не бути байдужими до горя чи потреби ближнього.

Спілкувалися з молоддю до третьої години ночі при ватрі і душа співала, бо прекрасні у нас усе-таки люди, – говорить отець Віталій Поровчук.

Також він висловлює подякую усім, хто допомагав, зокрема і рівненським пластунам, і хлопцям з агенції корпоративного дозвілля «Світовир».

портал «Четверта влада» +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*