Поранені бійці АТО та інші інваліди можуть протезуватися на Черкащині безкоштовно

1 21 4 1408453941 1 2. ортопедичного

1 21 4 1408453941 1Черкащани, поранені у зоні АТО, можуть протезуватися безкоштовно. Такі послуги в нашій області надає Черкаський протезно-ортопедичний цех Київського казенного експериментального протезного-ортопедичного підприємства. 19 серпня на підприємстві із робочим візитом побувала голова обласної ради Валентина Коваленко.

Це державне підприємство займається виготовленням протезів верхніх і нижніх кінцівок, ортопедичного взуття, ортезів на стопу (вкладні пристосування), корсетів, бандажів, туторів та інших протезно-ортопедичних виробів для людей з фізичними вадами.

Під час огляду потужностей і виробничих відділів підприємства, Валентина Коваленко поцікавилася вартістю, ефективністю і якістю протезів, а також можливістю протезування учасників неоголошеної війни на сході країни, скалічених у боях.

1 21 4 1408453912 2За словами директора цеху Олександра Дисканта, сьогодні на підприємстві для виготовлення протезних виробів використовуються сучасні закордонні технології, зокрема, відомих німецьких виробників. Він запевнив, що всі пацієнти, які отримали поранення у зоні АТО, мають можливість скористатися послугами казенних підприємств і філій та безкоштовно пройти протезування, а у подальшому – отримувати технічне обслуговування протезів.

Забезпечення інших категорій населення, зокрема, інвалідів, дітей-інвалідів та ветеранів протезно-ортопедичними виробами також здійснюється безкоштовно за рахунок коштів Державного бюджету України за направленнями Управлінь праці та соціального захисту населення, а також потерпілих – за направленням Фондів соціального страхування населення від нещасних випадків на виробництві.

Поспілкувавшись із керівництвом і співробітниками протезно-ортопедичного цеху, Валентина Михайлівна зробила висновок, що чутки серед населення щодо проблем з протезуванням громадян, зокрема, й учасників військових подій на сході, надумані й викликані чи то відсутністю достовірної інформації, чи меркантильними інтересами посередників, які збирають гроші з благодійників та купують такі ж протези у фірм-посередників за завищеними цінами, тоді як держава надає такі послуги абсолютно безкоштовно.

Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації

Черкаська обласна рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*