Укрпошта доставила дітям 500 книг шрифтом Брайля

1 26 3 1 12 2. шрифтом брайля

1 26 3 1 12 1П’ятсот – це лише перша партія із необхідних 4200 примірників дитячих книжок, які Укрпошта доставить дітлахам з вадами зору в рамках участі у Всеукраїнському благодійному проекті «Читати на рівних».

Проект, ініціатором якого виступили Національна Асамблея інвалідів України та Українська Асоціація видавців періодичної преси, покликаний об’єднати зусилля всіх небайдужих українців та підтримати дітей з обмеженими можливостями зору коштами для видання спеціалізованих книжок.

Для такої категорії малечі одним із найважливіших засобів отримання інформації служать тактильні книги шрифтом Брайля, яких у нашій країні катастрофічно не вистачає. При цьому, потреба слабозорих і повністю незрячих людей в книгах в 5 разів перевищує аналогічну потребу звичайних українців.

Майже за рік спільними зусиллями всієї країни вдалося зібрати кошти на друк 4200 книг шрифтом Брайля. Так світ побачила рекордна кількість примірників першої української художньої книжки для незрячих дітей молодшого шкільного віку – народна казка «Лисичка і журавель». У книжці є не лише текст Брайля, а й малюнки, що є особливо важливим для нормального розвитку малечі з особливими потребами.

Розвезти книжечки до спеціалізованих шкіл та дитсадків для дітей з порушеннями зору допомогла Укрпошта, яка не залишилася осторонь цієї важливої справи та підтримала проект безкоштовною доставкою книг через власну розгалужену мережу в понад 12,5 тис. відділень по всій Україні.

Відтепер дітлахи з обмеженими можливостями зору зможуть на рівних з іншими дітьми читати українську казку та пізнавати світ. «Лисиця та журавель» є першою ластівкою українського книговидання шрифтом Брайля, запевняють ініціатори проекту. Є вже ідеї й для наступної книги, які поки що чекають на втілення в життя.

Укрпошта

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*