«Підтримка людей з обмеженими фізичними можливостями для мене – справа честі», – Валентина Коваленко

1 26 6 1408634983 1 2. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

1 26 6 1408634983 1Низькі пенсії по інвалідності, неякісні протези, непристосованість міського середовища для життя інвалідів, труднощі із працевлаштуванням людей з обмеженими фізичними можливостями. Ці та інші проблеми обговорювали під час науково-практичного семінару «Про стан медичного забезпечення інвалідів в Черкаській області та пропозиції щодо підвищення його якості та ефективності відповідно до вимог Конвенції ООН про права інвалідів». У заході, який провела Черкаська обласна організація Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України», взяла участь голова обласної ради Валентина Коваленко.

Доступ інвалідів до аптек – одна з проблем, яка була озвучена під час семінару. Відсутність пандусів чи бодай поручнів біля багатьох таких закладів створює суттєві незручності для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Висловили інваліди і своє незадоволення станом перевезень у громадському транспорті. Більшість автобусів не пристосовані для перевезення інвалідів, а водії не дотримуються правил і не під’їжджають до бордюру. До того ж, часто не реалізовується право людей з обмеженими фізичними можливостями на безкоштовний проїзд. Також учасники семінару попросили Валентину Коваленко розглянути питання можливості продажу інвалідам ліків у аптеках за зниженими цінами. Валентина Михайлівна пообіцяла допомогти у межах своїх повноважень.

1 26 6 1408635039 2– Підтримка людей з обмеженими фізичними можливостями для мене – справа честі, – зазначила під час виступу на семінарі Валентина Коваленко. – До проблем інвалідів я намагаюся дослухатися і допомагати в межах моїх повноважень. Уже були проведені круглі столи і зустрічі із людьми з обмеженими фізичними можливостями, які живуть на Черкащині. Результатом цих зустрічей стали мої конкретні дії. Так, обласна рада надіслала лист до правління УТОС, що у Києві, і тепер ми чекаємо інформації про реалізоване майно і про те, як вони збираються далі утримувати підприємство. Після наданої відповіді будемо планувати наші подальші дії в цьому напрямку. Я відвідала підприємство УТОГ і побачила, що там існують проблеми із реалізацією їхньої продукції (переважно, це меблі). Були надіслані листи до структурних підрозділів облдержадміністрації, міських голів та голів районних рад, щоб вони рекомендували купувати шкільні меблі у нашого виробника – підприємства УТОГ. Також ми звернулися в Міністерство інфраструктури України, щоб вони розглянули питання виділення автобусів на маршрут «Черкаси-Київ» для перевезення інвалідів. І ці питання, які ви озвучили сьогодні, я беру під особистий контроль, – зазначила голова обласної ради.

Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації

Черкаська обласна рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*