Анімалотерапія по-харківськи або як і де можна побороти фізичні недуги (ВІДЕО)

1 02 2 thumb-article-390x292-5b8f 2. валентин медведєв

1 02 2 thumb-article-390x292-5b8f 1Через тернії до зірок. Під таким гаслом від народження живе харківський паралімпійський легкоатлет Валентин Медведєв. До семи років через діагноз ДЦП хлопець не міг ходити. Однак завдяки надзвичайній силі волі у свої 24 став бронзовим призером Чемпіонату Європи з легкої атлетики.

Це Валентин Медведєв. Сьогодні він – надія харківської паралімпійської збірної з легкої атлетики. Однак до 7 років через діагноз ДЦП хлопець не те що бігати, навіть ходити не міг. Однак, розповідає, таке життя його не влаштовувало. Тож він вирішив – буде повноцінною людиною.

Валентин Медведєв бронзовий призер Чемпіонату Європи з легкої атлетики

В 8 лет я уже на ноги стал. Я себе поставил просто цель. Если я буду лежачим, кому я буду нужен? Никому. Смотрю, другие дети двигались, игрались. Ну и мне захотелось. Вот я на этом не остановился и пошел, пошел. А потом я встал на ноги, для меня ощущение было, как-будто я заново родился.

Зараз він з власного досвіду знає, що мрії здійснюються. Останнє досягнення молодого спортсмена – нова робота у Feldman Ecoparkу та “бронза” на цьогорічному чемпіонаті Європи серед легкоатлетів-паралімпійців.

Валентин Медведєв бронзовий призер Чемпіонату Європи з легкої атлетики

Я бежал с соперниками, они паралимпийские чемпионы с Ирландии, Франции, Испании, Британии. Я с ними бежал на одном уровне. Когда выходишь на стадион, когда тебя объявляют, эта атмосфера, представляешь свою страну – это невероятно просто. Благодаря Александру Фельдману моя мечта сбылась.

Валентин щодня надихає своїм прикладом всіх, хто має фізичні вади. А позбутися інвалідності намагається допомогти завдяки спілкуванню з тваринами. Тож окрім власного досвіду випробовує на відвідувачах анімалотерапію.

Валентин Медведєв бронзовий призер Чемпіонату Європи з легкої атлетики

Когда приезжают дети-инвалиды я им рассказываю, показываю, провожу им экскурсии, чтобы им было интересно. Я рассказываю, как я добился своих целей, стал на ноги.

Така практика, кажуть фахівці, дуже дієва. Адже тварини з подібним до людини інтелектом при контактному спілкуванні викликають позитивні емоції абсолютно у всіх.

Максим Водка директор Міжнародного благодійного фонду “Фонд Олександра Фельдмана”

Терапию может оказывать как среда природная, так и комфортная психологическая среда. Ведь на самом деле Ecopark – это место, где мы хотим собрать все проекты “Фонда Александра Фельдмана” в виде таких уникальных платформ. Часть этих проектов – это возможность здесь дать возможность людям здесь заниматься и тренироваться, которые испытали в жизни большие проблемы в жизни, в т.ч и со здоровьем.

Поки Валентин допомагає видужати іншим, сам мріє про “золото” чемпіонату світу та паралімпійських ігор.

https://www.youtube.com/watch?v=YA_fzKQtEW0


Юлія Чорна

“Харьковские Известия”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*