Сайт обласної Ради адаптовано для людей із обмеженими можливостями

1 04 3 752145. вадами зору

Вінницька обласна Рада адаптувала свій веб-сайт для людей із обмеженими фізичними можливостями – вадами зору та слуху. Таким чином, вищий орган місцевого самоврядування області адаптував свою інформаційну діяльність до норм чинного законодавства, і закликає органи виконавчої влади та місцевого самоврядування Вінниччини слідувати цьому прикладу.

Зокрема, обласна виконала вимоги положення постанови Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2013 року №730 “Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 4 січня 2002 р. № 3 і від 29 серпня 2002 р. № 1302”, яка набрала чинності з 1 січня 2014 року. В ній зазначено: “Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, Раді Міністрів Автономної Республіки Крим, місцевим державним адміністраціям забезпечити доступність інформації, що міститься на офіційних веб-сайтах, для користувачів з вадами зору та слуху відповідно до Порядку оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 січня 2002 р. № 3 за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на зазначені цілі”.

Крім того, у відповідності до цієї постанови, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям рекомендується дотримуватися зазначеного Порядку оприлюднення у мережі Інтернет інформації. Варто зазначити, що проект постанови було розроблено з метою реалізації в Україні Конвенції про права інвалідів.

У верхній частині веб-сайту Вінницької обласної Ради є посилання “для людей з обмеженими можливостями”, на яке потрібно зайти, щоб працювати в адаптованому для людей із обмеженими фізичними можливостями варіанті сайту. Інформація на офіційному веб-сайті відтепер буде доступною для користувачів з вадами зору та слуху, а саме, передбачена можливість використання комп’ютерних програм екранного доступу, які забезпечують виведення даних у звуковій або рельєфно-крапковій формі, є зручна навігація, яка використовується за допомогою клавіатури комп’ютера.

Вінницька обласна Рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*