«Музей без бар’єрів: від теорії до практики»

1 11 5 4898 2. реабілітації, інвалідністю, інвалідів

1 11 5 4898 1

«МУЗЕЙ БЕЗ БАР’ЄРІВ: ВІД ТЕОРІЇ ДО ПРАКТИКИ»

– ТРЕНІНГ ДЛЯ МУЗЕЙНИКІВ

практика роботи з людьми з інвалідністю у музеї

Чи часто музей у якому Ви працюєте відвідують люди з інвалідністю? Чи готові Ви і Ваші колеги до обслуговування відвідувачів з інвалідністю? Які програми для людей з інвалідністю діють у Вашому музеї? Якщо Ви як і більшість музейників не змогли дати відповідь на ці питанні, то цей тренінг для Вас.

30 вересня 2014 року о 14.00 Національний музей Тараса Шевченка – один з небагатьох музеїв Києва, де є пандуси, спеціальні ліфти та інші “зручності” для відвідувачів з інвалідністю, розпочинає серію тренінгів, що пройдуть у вересні-жовтні.

Тренінг «Музей без бар’єрів: від теорії до практики» проводять: активні представники людей з інвалідністю на візках, лідери організації, які пройшли навчальні семінари ВГОі «Група активної реабілітації», мають досвід міжнародної роботи в партнерських організаціях Польщі, Білорусі, Швеції:

Азін Володимир – Виконавчий директор ВГОІ “ГАР”, Голова осередку в м. Києві ВГОІ “ГАР”, Координатор програми “Перший контакт” в Україні, Член комітету доступності при Мінрегіонбуді, представник Національної Асамблеї інвалідів України,

Уляна Смирнова – голова осередку Київської області Всеукраїнської громадської організації інвалідів “Група активної реабілітації”, директор Всеукраїнської благодійної організації “Волонтерське об’єднання “Крила”, залучений спеціаліст у КМЦСССМ м. Києва,

Пчолкін Віталій – блогер, керівник проектів, Керівник Київської обласної організації “Європейська Асоціація з прав інвалідів”.

На тренінгу учасники долатимуть психологічні бар’єри, навчатимуться «бачити «цінність», а не інвалідність», проектуватимуть безбар’єрне середовище у своєму музеї.

Тренінг відбувається за підтримки: Всеукраїнської громадської організації інвалідів “Група активної реабілітації”, що веде свою діяльність з 1992 року, з моменту проведення свого першого заходу – табору активної реабілітації за методикою шведської неурядової організації Rekryteringsgruppen. Осередки Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Група активної реабілітації» діють в 17 областях України.

Основою успішної діяльності організації є той факт, що основну організаційну та викладацьку роботу проводять люди з інвалідністю на візках. «Група активної реабілітації» стала ініціатором і розпочала програму тренінгів для працівників залізничного і повітряного транспорту за розділами – 1) супроводження і надання допомоги пасажирам, які користуються інвалідною коляскою; 2) супровід та асистування тотально незрячих пасажирів. Розпочала в Україні сертифіковане навчання лідерів громадських організацій за програмою активної реабілітації людей у колясках. Прийняла участь у всеукраїнській компанії громадських організацій інвалідів з підготовки України до ратифікації Конвенції ООН про права людей з інвалідністю. (Компанія була ініційована Національною Асамблеєю інвалідів України).

Участь у тренінгу – безкоштовна, попередня реєстрація до 26.09.2014: пошта тел.: 235-41-83

Національний музей Тараса Шевченка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*