В Одесі обговорили проблеми працевлаштування людей з вадами слуху

1 02 2 IMG 0295 2. глухих, дітей-інвалідів

1 02 2 IMG 0295 130 вересня 2014 року в одеській мерії відбувся круглий стіл «Організація ранньої професійної орієнтації та мотивація до праці дітей-інвалідів і молоді з інвалідністю – шлях до повноцінної соціалізації особистості», приурочений до Міжнародного дня глухих.

У засіданні круглого столу взяли участь заступник Одеського міського голови Зінаїда Цвірінько, директор департаменту праці та соціальної політики Олена Китайська, в.о. директора департаменту освіти і науки Вікторія Іщенко, а також керівники районних профільних відомств і представники Одеського міського центру зайнятості.

Мета круглого столу – обговорення таких питань: реалізація трудових намірів та працевлаштування безробітних інвалідів на місцевому ринку праці; організація профорієнтаційної роботи та надання психолого-педагогічного супроводу дітям, які проходять навчання в системі загальної освіти; досвід професійної орієнтації дітей-інвалідів в умовах центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів; взаємодія департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради з міськими центрами зайнятості.

У рамках заходу заступник Одеського міського голови Зінаїда Цвірінько вручила сертифікати на отримання матеріальної допомоги 8 представникам одеського міського відділу українського товариства глухих за активну участь в реалізації державної та міської політики у вирішенні проблем людей з порушеннями слуху. Також троє дорослих і один підліток з вадами слуху були нагороджені сертифікатами на отримання матеріальної допомоги для закупівлі комп’ютерної техніки.

Довідка:

У 1951 році в Римі під час проведення всесвітнього конгресу глухих була створена Всесвітня федерація глухих (WFD – World Federation of the Deaf). Це міжнародна неурядова організація, яка об’єднує 130 національних асоціацій глухих у всьому світі.

Всесвітня федерація глухих створена для налагодження контактів і здійснення взаємодії між національними асоціаціями, привернення уваги до проблем людей, які мають проблеми зі слухом.

Створення організації стало приводом для установи Міжнародного дня глухих, який відзначається щороку в останню неділю вересня.

За статистикою, порушеннями слуху в результаті травми, хвороби або вроджених вад страждає кожна дев’ята людина на планеті. У місті Одесі на сьогодні проживає 56212 людей з інвалідністю, з них близько 1500 людей з порушенням слуху, а 22 000 працездатного віку.

Офіційний сайт міста Одеса +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*