Українські підприємства готові виготовляти протези для учасників АТО – Міністр соцполітики

11 6 denisova10-08-09 3. протезування

1 жовтня. Українські підприємства готові починати протезування учасників АТО. Про це під час засідання уряду заявила міністр соціальної політики Людмила Денісова, передає кореспондент УНН.

“Ми прийняли рішення, що учасників АТО ми безкоштовно і без надання статусу інваліда протезуємо на підприємствах, які знаходяться в межах України. Таких понад 70 підприємств. І ми вже таке протезування забезпечуємо сьогодні. Вже у нас є черга на 15 людей, як тільки можна буде їх протезувати, ми будемо їх протезувати”, – сказала Л.Денісова.

Міністр підкреслила, що в деяких випадках неможливо здійснити протезування на українських підприємствах.

“Сьогодні я дуже прошу членів уряду підтримати таке рішення, яке ми внесли на ваш розгляд, щоб в випадках, коли експертна комісія визначить, що ми не можемо забезпечити протезування в державі, забезпечити протезування такої людини-учасника АТО за кордоном”, – додала міністр.

Нагадаємо, директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України полковник медичної служби Віталій Андронатій заявив, що держава виділила 230 млн грн на реабілітацію та протезування учасників АТО.

Також у Міноборони обіцяють створити спеціальну службу з питання протезування учасників АТО.

Аліса Коник

УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*