Постраждалі в зоні АТО військовослужбовці отримають найсучасніші протези позачергово та безкоштовно, – Людмила Денісова

1 17 6 PM187image002 1 2. протезування

1 17 6 PM187image002 1

15 жовтня 2014 року Міністр соціальної політики Людмила Денісова під час робочого візиту до м. Харків ознайомилася з роботою Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності.

За її словами, на сьогодні до протезування готуються 15 військовослужбовців, постраждалих в зоні антитерористичної операції на Донбасі.

«У нас є дані госпіталів – півтори тисячі тих, хто постраждав. На сьогодні 15 осіб готуються до протезування. Повинен пройти певний процес формування культи, культиприймача, щоб лікарі дали висновок, що людина готова до протезування», – пояснила Міністр.

Людмила Денісова наголосила, що протезування відбуватиметься безкоштовно, позачергово, а також проводитиметься гарантійне обслуговування протезів.

«Урядом також прийнято рішення щодо забезпечення безкоштовного протезування за кордоном. Коли особа захоче більш якісного, більш високого протезування, і в Україні його буде зробити неможливо, то ми забезпечимо безкоштовне протезування за кордоном», – підкреслила Міністр.

Окрім того, під час візиту до інституту Людмила Денісова оглянула реабілітаційний комплекс GEO, зал фізичної реабілітації та реабілітаційного обладнання для відновлення органів руху, фізіотерапевтичне відділення, виробництва протезів, ознайомилася з роботою роботизованої системи Locomat.

Відео можна переглянути за посиланням:

1 17 6 PM634image004 2

1 17 6 PM59image006 3

Міністерство соціальної політики України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*