Кінопрем’єра для незрячих і про незрячих

1 21 4 trailer 2. незрячих

1 21 4 trailer 1

З 20 жовтня у кінотеатрах України розпочинається показ художнього фільму відомого режисера Олеся Саніна «Поводир». Уперше у вітчизняному прокатному кінопросторі ця стрічка професійно адаптована для незрячої аудиторії шляхом створення окремої звукової доріжки з тифлокоментарем. Відтак Олесь Санін з колегами вирушає у тур містами України з метою презентації «Поводиря».

Тому організаторам вкрай потрібно, щоб від кожного великого міста України надійшла зворотна інформація про чисельність незрячих глядачів під час демонстрації фільму в місцевому кінотеатрі. Це необхідно для того, щоб забезпечити достатню кількість технічних засобів для комфортного сприйняття незрячими цього фільму.

«Прошу усіх небайдужих долучитися до розповсюдження цієї інформації й допомогти незрячим нормально сприйняти цей фільм. З гордістю можу додати, що тифлокоментар до «Поводиря» створила у Львові актриса Олександра Бонковська. До речі. У фільмі знімалися справжні незрячі, які ніколи не могли навіть мріяти про акторську долю. Я вже бачила «Поводиря», коли ми писали і тестували тифлокоментар. Фільм супер! Несподівані ракурси, чудова операторська розкішна музика та спів Джамали і багато іншого! А також відверта правда про події 30-х років. «Поводир» змушує гордитися країною та народом, який таке пережив і зберіг національну ідентичність.

Приходьте у кінотеатри! Підтримайте справжнє українське кіно – глибоке і змістовне. Особливо радію з того, що цей фільм зможуть таким чином «побачити» й незрячі. Маю надію, що після «Щоденника пам’яті» та «Поводиря» з’являться й наступні фільми з тифлокоментарем для незрячих глядачів», – зазначає авторка та керівник численних проектів з адаптації життєвого простору для осіб з глибокими порушеннями зору Оксана Потимко.

Контактний телефон для зворотного зв’язку: 095 576-77-43 (Сашко)

Ігор Галущак

Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*