Неповносправній молоді з Карітасу показали побут Гуцульщини

1 23 3 aad2f2057d1998b84902f79728c6ee6d 2. карітасу

1 23 3 aad2f2057d1998b84902f79728c6ee6d 1

Діти з вадами розумового розвитку потребують не тільки лікування, але й переконання у власній справності і життєвій придатності. Саме тому в Івано-Франківському Карітасі багато уваги приділяють організації дозвілля для молодих інвалідів, намагаються зробити його якомога різноманітнішим та кориснішим.

Найважливіше завдання для працівників Карітасу — визволити неповносправних осіб із суспільної ізоляції, підвищити їхнє бажання до життя завдяки різним формам реабілітації та відпочинку. З цією метою для молоді Центру дозвілля та соціальної адаптації для дітей та молоді з вадами розумового розвитку, організовують різні екскурсії та походи. В такий спосіб молоді інваліди відпочивають активно, пізнають світ довкола себе, свій край.

В останні дні теплого бабиного літа підопічні Карітасу мали можливість ознайомитись з архітектурою і побутом жителів Прикарпаття кінця ХVІІ – початку ХХ ст. Разом із наставниками вони відвідали музей «Бабусина світлиця» у селі Вигівка Галицького району та музей народної архітектури та побуту Прикарпаття Національного заповідника «Давній Галич».

У кожному з музеїв представлені сільські житлові та господарські споруди. Автентичні невеликі за розмірами хатки, особливості інтер’єрів – все це робить відвідування музею надзвичайно колоритним та привабливим. В інтер’єрах пам’яток чимало етнографічних реліквій – предметів життя й побуту наших предків.

Особливо захоплюючим для дітей та молоді було знайомство з типовою гуцульською хатою, хатою ткача, дерев’яною церквою початку ХХ ст., кузнею. Організовані екскурсії сприяли не тільки реабілітації дітей та молоді, а також створили фізичні, моральні, оздоровчі, етичні умови для їхнього розвитку.

Заходи відбулися в рамках проекту «Денний центр для людей з обмеженими можливостями» (фінансова підтримка мерії Відня в партнерстві з Карітасом архиєпархії Відня(Австрія).

«ФРАНКІВЧАНИ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*