Відбувся ІІІ Всеукраїнський Форум підприємств громадських організацій інвалідів та працюючих інвалідів України

1 27 trudoustrojstvo-invalidov 1. інвалідів

21 жовтня 2014 року у київському готелі „Україна” відбувся ІІІ Всеукраїнський Форум підприємств громадських організацій інвалідів та працюючих інвалідів України, а також круглий стіл, на якому було представлено результати проекту „Громадське лобіювання впровадження окремих стандартів ЄС у сфері забезпечення прав інвалідів”.

У заході взяли участь директор Департаменту соціального захисту інвалідів Мінсоцполітики Оксана Полякова, начальник відділу надання пільг і роботи з громадськими організаціями інвалідів Департаменту соціального захисту інвалідів Мінсоцполітики Світлана Руда та понад 80 керівників підприємств громадських організацій інвалідів та громадських об’єднань.

Організатори заходу: Всеукраїнське соціальне громадське об’єднання „Національна Асамблея інвалідів України”, Всеукраїнська громадська організація „Асоціація підприємців та працюючих інвалідів України”, Українське товариство сліпих та МФ „Відродження”.

Директор Департаменту соціального захисту інвалідів Оксана Полякова наголосила, що Міністерство соціальної політики України завжди підтримує діяльність громадських об’єднань інвалідів та їх підприємства шляхом надання фінансової підтримки, а також відповіла на всі порушені питання учасників Форуму.

Оксана Полякова зауважила: «За даними місцевих органів виконавчої влади на кінець І півріччя 2014 року кількість підприємств, організацій громадських організацій інвалідів, що отримали дозвіл на право користування пільгами з оподаткування, збільшилася на 19 підприємств та становила 307».

На сьогодні, за її словами, спостерігається тенденція до збільшення середньооблікової чисельності працюючих на підприємствах організаціях громадських організацій інвалідів. Зокрема, йдеться про збільшення такої чисельності на кінець І півріччя 2014 року на 432 особи. Таким чином, середньооблікова чисельність працюючих складала 13066 осіб.

Також вона повідомила, що збільшився розмір середньомісячної заробітної плати працюючого інваліда в еквіваленті повної зайнятості, зокрема у 2 кварталі 2014 року у порівнянні з 1 кварталом 2014 року – на 49,2 грн або на 2,8%, та становив 1777,9 гривень.

Оксана Полякова зауважила, що найбільший рівень заробітної плати працюючого інваліда в еквіваленті повної зайнятості на підприємствах громадських організацій інвалідів у Черкаській області – 3109,3 грн, Дніпропетровській області – 2436 грн та у Рівненській області – 1924,8 гривень.

Директор Департаменту зазначила, що у 2014 році відбулося 6 засідань робочої групи та забезпечено прийняття рішень щодо надання дозволів на право користування пільгами з оподаткування по 29 підприємствах громадських організацій інвалідів і їх філіям та розглянуті пропозиції по 28 підприємствах щодо надання їм фінансової допомоги за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів.

Як повідомила Оксана Полякова, експертною групою Мінсоцполітики з розгляду пропозицій всеукраїнських громадських організацій інвалідів та ветеранів щодо здійснення розподілу бюджетних коштів на їх підтримку у 2014 році підтримано 278 пропозицій 15 всеукраїнських громадських організацій інвалідів із загальною кількістю учасників 130 296 осіб.

На сьогодні проведено 88 заходів зазначеними організаціями із загальною кількістю учасників 11 454 осіб, у яких взяли участь представники Міністерства, а також інших органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Під час роботи Форуму обговорено питання надання державної підтримки підприємствам громадських організацій інвалідів у вигляді пільг з оподаткування та фінансової допомоги Фонду соціального захисту інвалідів, а також представлені пропозиції до законодавства у сфері працевлаштування та зайнятості інвалідів.

Міністерство соціальної політики України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*