Подарувати шанс на прозріння!

1 28 4 utos 2. група

1 28 4 utos 1

У Львові відбулась презентація короткометражного фільму, адаптованого методом тифлокоментування для осіб з вадами зору.

Принагідно слід зауважити, що на обліку в управлінні соціального захисту Львівської міської ради перебувають 1203 незрячі особи І та ІІ груп інвалідності (з яких 820 – І група). З бюджету міста вони отримують пільги на оплату ЖКП 50% – І група, і 40% – ІІ група, а також мають право на отримання від міста муніципальної субсидії (за умови призначення державної субсидії з урахуванням пільг). Окрім того, місто надає підтримку неурядовим організаціям на реалізацію соціально-культурних проектів, проведення соціальних заходів та на ведення діяльності організації.

У самому ж фільмі розповідається про нелегку долю маленької дівчинки, яка не бачить. Відтак, близькі їй люди роблять усе можливе, аби зібрати кошти для проведення складної операції й подарувати шанс на прозріння.

«Приємно, що у Львові є небайдужі люди, які бажають робити середовище незрячих більш доступним, а ми, зі свого боку, готові сприяти їм у цьому й допомагати. Власне, при зйомці цього фільму ми долучались порадами, аби відобразити світ незрячої людини максимально наближеним до реалій», – розповіла керівник Львівської обласної організації УТОС Любов Кукуруза.

Ігор Галущак

Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*