Іван Рибак доручив перевірити рівень доступності об’єктів соціальної інфраструктури краю

1 03 5 2434. інвалідів

Про стан забезпечення інвалідів автотранспортом, санаторно-курортними путівками та технічними засобами реабілітації йшлося 10 листопада на апаратній нараді під головуванням першого заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації Івана Рибака.

«Згідно з державними будівельними нормами усі будівлі органів влади, підприємств та організацій повинні бути облаштовані пандусами. Пропоную промоніторити ситуацію, наскільки область виконує програму доступності, адже це питання перебуває на постійному контролі Уряду», – зазначив Іван Рибак.

В свою чергу, заступник директора Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Юрій Півень повідомив про те,що станом на 01.01.2014 в області під опікою органів соціального захисту населення перебуває 49,2 тис. інвалідів, у особистому користуванні яких знаходиться 746 автомобілів, придбаних через органи соціального захисту населення. Понад 2 тис. інвалідів користуються інвалідними візками, майже 10 тис. інвалідів отримують протезно-ортопедичні вироби та взуття. На обліку для забезпечення спецавтотранспортом в області перебувають 1236 інвалідів. Станом на 01.01.2014 24 інваліди області отримали такі автомобілі.

У черзі на санаторно-курортне лікування перебуває 3490 особи, в той час як у 2014 році в область надійшла 481 путівка. Інвалідам війни замість санаторно-курортної путівки виплачується грошова компенсація один раз на 2 роки.

Згідно з даними централізованого банку даних з проблем інвалідності, у ІІІ кварталі цього року інвалідам краю видано 711 одиниць технічних та інших засобів реабілітації, в тому числі 404 одиниць крісел колісних. 637 одиниць крісел колісних замовлено за новим порядком (100 % від потреби).

Чернівецька обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*