Наступна сесія обласної ради може прийняти програму соціальної підтримки та реабілітації інвалідів зору

1 11 3 blind-person 2. реабілітації, інвалідів

В Івано-Франківську у рамках відзначення Міжнародного дня сліпих відбувся семінар-тренінг “Створення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлово-громадського призначення”, повідомляє Kurs.if.ua.

Семінар організований Національною Асамблеєю інвалідів України та громадською організацією жінок-інвалідів “Біла тростина”. У роботі семінару взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації, голова обласного комітету з питань доступності інвалідів Сергій Адамович, працівники департаменту соціальної політики ОДА та міської влади, а також представники громадських організацій фактично з усіх регіонів України.

За словами організаторів, проведення таких заходів має особливе значення, вони, передусім, покликані привернути увагу до тих людей, які назавжди втратили зір та опинилися у складних життєвих обставинах. Поряд з тим – це сприяння людям з обмеженими фізичними можливостями, а також нагода донести до суспільства інформацію про проблеми таких людей.

На семінарі розглядали ряд питань, серед яких – встановлення слухових інформаційних пристроїв у громадському транспорті.

Заступник голови облдержадміністрації привітав учасників семінару та побажав слухачам плідної праці. Він каже, що питання із забезпечення прав та повноцінної адаптації у суспільстві – це найосновніший обов’язок держави. У свою чергу, органи державної влади повинні налагоджувати механізми та шукати можливості, щоб задовольнити очікування та потреби людей з обмеженими можливостями.

“Ми зробили перші кроки із спеціальної адаптації маршрутного транспорту, – сказав Сергій Адамович. – У нас в області є спеціальні програми, які діють. Зокрема, комплексна програма соціальної захисту населення. Окрім того, на наступну сесію обласної ради буде подано обласну програму соціальної підтримки та реабілітації інвалідів зору на 2015-2019 роки, яку, я сподіваюся, депутати підтримають”.

За словами заступника голови облдержадміністрації, реалізація заходів цієї програми сприятиме активній співпраці громадських організацій інвалідів зору з органами державної влади, покращенню соціального захисту, реабілітації та інтеграції в суспільство людей з вадами зору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*