У МОЗ України обговорили проблеми протезування постраждалих із зони АТО

1 03 5 741241 1 2. протезування

1 03 5 741241 1

1 грудня у МОЗ України пройшов круглий стіл «Протезування постраждалих із зони антитерористичної операції».

Заступник Міністра охорони здоров’я України Наталя Лісневська нагадала, що 7 листопада 2014 року в Адміністрації Президента України відбулась нарада щодо соціальної реабілітації учасників антитерористичної операції на Сході України та протезування осіб, постраждалих під час АТО.

«За результатами зазначеної наради МОЗ України спільно з Мінсоцполітики проводить цей круглий стіл для обговорення ситуації, що склалася, та підготовки пропозицій щодо її поліпшення», – акцентувала Наталя Лісневська.

На засіданні круглого столу були присутні представники Адміністрації Президента України, Міністерства соціально політики України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства фінансів, Фонду соціального розвитку інвалідів, Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, Державної служби з лікарських засобів, представників громадських об’єднань та виробників і постачальників протезів.

За інформацією директора Департаменту соціального захисту інвалідів Міністерства соціальної політики України Оксани Полякової, на сьогодні потребують протезування 75 постраждалих із зони АТО, 33 з яких розпочали лікування, а 42 ще перебувають на лікуванні та не готові до протезування. В найбільш складних випадках пацієнтів відправляють на протезування за кордон.

«Підґрунтям для високого рівня якості виробів є вперше запроваджений в Україні штучний колінний механізм», – підкреслила представник та додала, що завдяки оперативним діям постачальників, для протезування застосовуються високоякісні комплектуючі, що дозволяє пацієнтам не лише пересуватись по складному рельєфу, але й вести повноцінне життя.

За результатами обговорення будуть сформовані пропозиції щодо розв’язання проблемних питань протезування, які будуть направлені до Адміністрації Президента України.

1 03 5 741242 2

1 03 5 741243 3

Прес-служба МОЗ України

Міністерство охорони здоров’я України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*