Звернення голови НАІУ Валерія Сушкевича з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю

1 03 12 7854123 2. наіу, інвалідністю, інвалідів

Шановні колеги, дорогі друзі!

Цього року виповнюється 21 рік коли першим Президентом України Л.М.Кравчуком 27 листопада 1993 року було видано Указ про відзначення 3 грудня – Міжнародного дня людей з інвалідністю. Поштовхом для встановлення цього дня стало прийняття Генеральною Асамблеєю ООН 3 грудня 1982 року Резолюції №37/52 «Всесвітня програма дій по відношенню до інвалідів».

Цей день став днем підвищеної уваги суспільства до проблем осіб з обмеженими можливостями та нагода підсумувати, що зроблено і замислитись, що треба зробити для створення гідних умов їх життя.

Національна Асамблея інвалідів України через відповідні програми, проекти сприяла формуванню державної політики щодо вирішення соціально-економічних, політичних, творчих та інших актуальних проблем осіб з інвалідністю, здійснювала, за Вашої підтримки, відповідні заходи щодо їх інтеграції у суспільство.

Сьогодні війна на Сході України спричиняє катастрофічне збільшення кількості наших громадян, які отримали тяжкі травми. Багато людей змушені залишити свої домівки і виїхати з регіонів, в надії зберегти своє життя та життя своїх рідних. І питання захисту цих людей набуває ще більшого значення. В липні НАІУ започатковує Програму для надання допомоги особам з інвалідністю, вимушеним переселенцям із зони АТО «Рятуймо разом!», яку підтримали Програма Розвитку ООН в Україні та Посольство Франції. Переконаний, що спільними зусиллями нам вдасться захистити їхні права, свободи та законні інтереси, які дадуть змогу відчути себе рівними серед рівних.

Саме через Ваші серця, шановні колеги, щоденно проходять потреби і турботи, проблеми і біль людей. Самовіддане служіння обраній справі, виняткове почуття обов’язку, доброта, чуйність та щедрість душі приносять Вам заслужену людську шану перш за все тих, кому Ви щоденно несете розраду і тепло, допомагаєте долати життєві труднощі, додаєте впевненості у завтрашньому дні.

Я впевнений, що і надалі спільними зусиллями подолаємо проблеми, які на жаль ще існують у суспільстві щодо забезпечення всіх конституційних прав інвалідів.

Я щиро вдячний Вам за співпрацю, взаєморозуміння та підтримку!

Бажаю Вам і членам Ваших організацій, шановні колеги, міцного здоров’я, щастя, активного довголіття, родинного затишку, достатку, любові і радості в домі, нових творчих успіхів у роботі, мудрості і витримки у всіх життєвих випробовуваннях!

Миру Україні!

З повагою

Голова Національної Асамблеї інвалідів України Валерій Сушкевич

ВГО «Національна Асамблея інвалідів України»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*