В Києві відбувся круглий стіл «Участь молоді-позитивний досвід. Ми не проблема – ми ресурс»

1 05 3 IMG 0011 2. інвалідністю

1 05 3 IMG 0011 127 листопада Голова Правління ВБО «ВО «Крила» Ярослава Токар взяла участь у роботі круглого столу «Участь молоді-позитивний досвід. Ми не проблема – ми ресурс», який пройшов у Києві в рамках ХХІІІ фестивалю творчості дітей та молоді «Повіримо у себе».

Метою заходу стало поширення позитивного досвіду участі молоді з інвалідності на різних рівнях: в житті навчального закладу, в житті місцевої громади, громадських організацій, держави та міжнародної спільноти.

Під час круглого столу було продемонстровано позитивний досвід учасників фестивалю, який вони реалізували протягом останніх років. До виступів була запрошена активна молодь з інвалідністю міста Києва: представники громадських організацій, волонтери РЦСССДМ та представники студентської та шкільної спільноти.

У своєму виступі Ярослава Токар наголосила на необхідності таких зустрічей для суспільного загалу, закликала до співпраці з благодійною організацією «Крила» та висловила підтримку у сприянні взаємодії молодих спікерів із парламентською спільнотою, а також побажала учасникам успіхів у досягненні нових вершин.

Учасники заходу під час своїх виступів наголошували на тому, що молодь, в тому числі і молодь з інвалідністю, є великим ресурсом для суспільства, а не проблемою.

За підсумками круглого столу була прийнята Резолюція.

РЕЗОЛЮЦІЯ круглого столу

«Участь молоді-позитивний досвід. Ми не проблема – ми ресурс» в рамках ХХІII Київського фестивалю творчості дітей та молоді «Повіримо у себе»

Ми, учасники, круглого столу, молоді активні люди з інвалідністю звертаємось до всієї молоді України, а також до органів влади, що працюють з молоддю.

Ми, молоді люди з інвалідністю – є ресурсом, а не проблемою! Сьогодні, ми навели приклади нашої активної діяльності та активної громадської позиції. Ми поділилися своїми успішними історіями і сподіваємось вони надихнуть усіх учасників молодіжної політики на ефективні зміни.

Ми хочемо, щоб кожна молода людина, в тому числі молодь з інвалідністю повірила в свої сили, була активною в особистому та суспільному житті. Людина з інвалідністю для суспільства є ресурсом, а не проблемою.

Ми намагаємось повністю реалізувати свій особистий та громадський потенціал, а суспільству отримувати максимальну вигоду від нашого інтелектуального капіталу.

Ми, молоді люди, повинні приділяти увагу своєму саморозвитку та розвивати свої компетенції протягом усього життя. Тільки так ми будемо конкурентні на ринку праці і постійно зростати особисто та професійно.

Ми, молоді люди з інвалідністю маємо знати свої права та вміти їх відстоювати. Ми хочемо бути залученими до процесу прийняття рішень щодо вирішення наших проблем.

Ми є творча сила, яка крокує в ногу з часом та може використовувати креативні підходи до вирішення своїх проблем.

Ми вже зараз можемо бути волонтерами та активно вносити свій вклад в життя суспільства.

Ми віримо що, ми, молоді люди з інвалідністю можемо активно будувати своє майбутнє!!!!

ВБО «Волонтерське об’єднання «Крила» +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*