Відкриття закладу для дітей-інвалідів

1 09 2 P1180669 2. дітей

1 09 2 P1180669 1

3 грудня в Овручі відбулося відкриття Відділення денного догляду для дітей-інвалідів. Ідея створення такого закладу виникла не з проста, адже, на превеликий жаль, таких дітей, що потребують особливого догляду та уваги, щороку більшає. В районі на обліку перебуває понад 260 дітлахів, що мають серйозні проблеми зі здоров’ям. З ініціативою заснування даного центру виступила громадська організація «Квітка надії», що об’єднує сім’ї, в яких виховуються такі діти.

Створення такого відділення – великий крок вперед в питанні соціального захисту дітей із певними вадами розвитку, адже з ними працюватимуть досвідчені спеціалісти (соціальний педагог, психолог, соціальний реабілітолог, логопед), та й батьки матимуть змогу працювати хоча б на неповний робочий день, аби поліпшити матеріальний стан родини.

Тимчасово виконуючий обов’язки голови адміністрації Олег Ващенко привітав усіх присутніх із таким гарним починанням. «Це лише перший крок, попереду – багато клопотів із облаштування відділення, оснащення його необхідним обладнанням, – зауважив він у своєму виступі. – Тож бажаю вам, шановні працівники, терпіння, наснаги, хай не полишає всіх нас оптимізм, а першим порадником у непростій роботі буде почуття милосердя та відповідальності за долю дітей».

Вітали дітей, персонал та батьків заступник голови районної ради Василь Іванов та заступник міського голови Андрій Гуденко. Відбулося й освячення закладу за християнськими звичаями. Отець Олексій після загального молебню подарував першим вихованцям відділення солодкі гостинці.

Овруцька РДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*