Щоб їх почули!

1 07 243042 2. глухих

В Одеському дошкільному закладі №113 для глухих дітей і дітей, які слабо чують, провели 5-хвилинки здоров’я. Викладачі за якихось півгодини спробували привернути увагу суспільства до проблем і потреб своїх вихованців. Захід приурочили до Всесвітнього дня інвалідів. Люди з вадами слуху хочуть, щоб їх почули!

Як зауважила директор закладу Надія Болдирева, педагогічний колектив усіма силами намагається привернути увагу суспільства до потреб підопічних: «Наші діти хочуть і мають право отримувати повну інформацію про сьогоднішні і вчорашні події у нашій державі. Їм треба забезпечити доступність телебачення. За її словами, вирішити це завдання можна і дуже просто: на кожному каналі всі передачі, теленовини, фільми і мультики повинні йти із сурдоперекладом. «Ми вже багато разів порушували це питання. І не лише ми: в Одесі є школа для глухих і тих, хто слабо чує. Це питання ставили і на рівні Всеукраїнського товариства глухих», — поділилася наболілим Надія Болдирева.

А поки такий переклад в Україні широко не практикується, дбати про своїх підопічних в дитсадку №113 педагоги намагаються власними силами. Вихователі самі придумують цікаві розваги й ігри із сурдоперекладом, які замінюють дітям мультики.

До речі, Одеський дошкільний заклад № 113 для глухих дітей і дітей, які слабо чують, — найстаріший в Україні. Цього року йому сповниться 55. Тут навчається 44 дитини з Одеси й області.

Іванна Дерев’янко

«Чорноморські новини»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*