Нас об’єднала справа захисту прав людей з інвалідністю

1 06 5 2015 02 03 07 24 15 Izobrazhenie 012jpg 1 2. інвалідів

1 06 5 2015 02 03 07 24 15 Izobrazhenie 012jpg 1

03 лютого 2015 у конференц-залі Хмельницького державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства відбулася робоча зустріч лідерів громадських і профспілкових організацій області з керівництвом управління у справах інвалідів департаменту соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації, працівниками заводу.

Такі робочі зустрічі проводилися минулого року неодноразово. Причиною їх була незгода громадськості, депутатів області і працівників заводу з намірами Міністерства соціальної політики по об’єднанню заводів.

Минулого року нам спільними зусиллями влади, громади, профспілок вдалося зупинити необдумане реформування протезно-ортопедичної галузі.

Це перемога – відстояне право людей з інвалідністю на життя. Це право дає їм можливість замовляти ортопедичне взуття, отримувати протези, проходити курс реабілітації в умовах стаціонару спеціалізованого сучасного підприємства.

Перша зустріч цього року була початком постійної громадської участі у житті заводчан. Керівник підприємства Ігор Ліщук зробив короткий звіт про результати роботи колективу за 2014 рік. Присутні були щиро раді позитивним показникам діяльності заводчан. Слова подяки колективу підприємства за конкретні справи, які відбувалися на фоні відстоювання права заводу бути самостійною і передовою одиницею, висловили всі присутні, запевняючи що і надалі відстоюватимуть інтереси громади і підприємства гуртом.

Головний бухгалтер підприємства Лариса Навроцька довела до відома присутніх фінансово – економічні показники діяльності заводчан за минулий рік. Після почутого багато хто з керівників громадських організацій висловив побажання аби так працювали всі підприємства України, то ми були б багатою країною, привабливою для інвесторів та комфортною для українців.

По питанню реабілітації дітей та дорослих на підприємстві, що здійснювалися у минулому році, зробила свій виступ заступник директора з медичної роботи Оксана Борисова. Не зупиняючись на досягненнях, яких у заводчан чимало, двигун інновацій – Оксана Борисова розповіла про можливості і плани колективу з тим, аби ефективно надавати послуги дітям, ушкодженим учасникам бойових дій в зоні АТО, іншим потребуючим цього людям.

Пропозиції по розвитку галузі керівництву Міністерства соціальної політики України надано, тепер слів від них не чекаємо, ми потребуємо необхідних суспільству прагматичних змін, стратегічного бачення напрямків і перспектив розвитку галузі в ім’я добробуту ушкоджених людей, зазначив у своєму виступі Анатолій Савчук, голова громадської організації інвалідів області. Також, підкреслив він, ми бачимо на прикладі цього підприємства, що бажання і професійний підхід до питань соціального захисту громадян з інвалідністю, у міністра Павла Розенка, є і багато що в цьому напрямку вже робиться.

На кінець спілкування партнерів, було запропоновано і надалі проводити такі зустрічі з метою взаємної інформованості і відкритості дій та намірів.

Пропонуємо і іншим регіональним осередкам всеукраїнських об’єднань інвалідів та протезно-ортопедичним підприємствам України долучатися до ініціативи та працювати разом.

1 06 5 2015 02 03 07 24 15 Izobrazhenie 002jpg 2

1 06 5 2015 02 03 07 24 15 Izobrazhenie 009jpg 3

1 06 5 2015 02 03 07 24 15 Izobrazhenie 010jpg 4

А.Савчук

Новини Хмельницького “Є”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*