Розенко: Ліквідація протезних держпідприємств – не реформа, а бездумне руйнування галузі

1 03 6 PM916image002 1 3. інвалідів

Реформування протезної галузі має відбуватися шляхом створення на ринку конкуренції, забезпечення рівного і прозорого доступу всіх виробників до засобів, а не шляхом лобіювання інтересів приватних “фірмочок” ціною ліквідації конкурентів у вигляді держпідприємств. Про це в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» заявив Міністр соціальної політики Павло Розенко.

«Коли говорять про реформи, то я хочу побачити їх кінцеву мету. І ліквідація чотирьох державних протезних підприємств такою метою бути не може», – сказав він.

За словами Міністра, кожне з таких підприємств реально працює і виробляє по 5-7 тисяч протезів на рік.

«Якщо підприємства закриють, а співробітників виженуть на вулицю, то хто буде забезпечувати протезами тисячі інвалідів в Житомирській, Хмельницькій, Тернопільській та Миколаївській областях? Я за реформу і за розвиток галузі, але категорично проти спланованого розгрому протезних підприємств в Україні. Я проти ліквідації центрів первинного обслуговування та реабілітації інвалідів, що працюють на базі цих підприємств. Тому я зупинив це бездумне руйнування галузі. Як наслідок: підприємства успішно працюють, робочі місця збережені, а найголовніше – всі громадські організації інвалідів повністю підтримали мої рішення», – наголосив Розенко.

«Зараз головне – створити на ринку конкуренцію, забезпечити рівний і прозорий доступ всіх виробників до засобів, а не лобіювати інтереси приватних “фірмочок” ціною ліквідації конкурентів у вигляді держпідприємств. Ринок відкритий, корупційна складова на рівні міністерства ліквідована, підприємства можуть працювати і конкурувати чесно, відкрито і прозоро. В таких умовах саме якість протезної продукції стане визначальним. І з часом воно буде поліпшуватися», – підкреслив Павло Розенко.

Розенко назвав замовною кампанію, яка розгорнулася у деяких ЗМІ, щодо зупинки «реформи» системи протезування. «Останніми днями в деяких ЗМІ був організований масований вкидання “брудної” проплаченою інформації про те, що я начебто зупинив “геніальну реформу системи протезування”. На мій погляд, поява таких замовних матеріалів тісно пов’язане з ліквідацією мною низки корупційних схем в Мінсоцполітики та звільненням Ю.Харченко. Ми цей “вкидання” відстежили. Знаємо його замовників і організаторів. І тепер я розумію: раз такий потік бруду полився, значить я вдарив в точку, моя боротьба з корупцією дала реальний результат, і рішення були абсолютно правильними», – підсумував він.

Міністерство соціальної політики України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*