Ці мами заслужили пам’ятник при житті, вважають вони самі (ВІДЕО)

1 12 4 71235. мами

Полтава. Ці мами заслужили пам’ятник при житті, вважають вони самі. Жінки, які виховують діток-інвалідів, не просто не склали рук, а згуртувалися і намагаються допомогти іншим. Асоціація, створена ними, днями відзначила 20 років.

20-річний ювілей міська асоціація дітей-інвалідів та молоді відзначила у виставковій залі міського будинку культури. Свято вийшло майже домашнім: діти, їх батьки, та люди, які їм допомагають. Ольга Григорук уже 15 років як голова асоціації. Розповідає: її створили самі мами, об’єднавшись навколо спільної проблеми.

/Ольга Григорук, голова Міської асоціації дітей-інвалідів та молоді
Але тоді були дуже важкі часи, взагалі про інвалідів навіть не говорили, тому в той час об’єдналося всього 73 родини, в яких виховують дітей із вадами здоров’я, сьогодні їх уже 370/

Тут дітки із різними діагнозами: ДЦП, синдромом Дауна, аутизмом, затримками розвитку. Їх мами не тільки не склали рук, а й іншим допомогти намагаються – досвідом, власним часом. Вони не отримують за це грошей.

Цього хлопчика звуть Богдан. Коли він народився, мама покинула роботу і повністю присвятила себе дитині. Вона ініціатор створення театру, де виступають дітки із синдромом Дауна, аутисти та із затримкою розвитку.

/Людмила Герасименко, мама
Ми не вважаємо наших дітей інвалідами, просто вони особливі, їм потрібно більше уваги, терпіння і, можливо, більше любові/

Мами кажуть: раніше їх слухали та не чули, зараз вони відчувають реальну підтримку. Меценатів небагато, проте вони постійні.

/Леся Івлєва, мама
Більше на нас стали звертати увагу. Нам мер Олександр Федорович неодноразово допомагав, організовував поїздки на море, багато діток бачили море вперше/

Міський голова говорить: цього року із Чорним морем навряд вийде, проте пообіцяв виділити кілька тисяч на відпочинок та оздоровлення кожної дитинки.

/Олександр Мамай, Полтавський міський голова
Що приємно мені особисто, я контактую із цими організаціями не тільки як міський голова, а як в минулому бізнесмен. Своїм прикладом намагаюся довести, що сьогодні наш обов’язок – займатися дітками, і в першу чергу – інвалідами/

Тут мер удостоївся подяки від мам діток із особливими потребами.

/інтершум
– Невелика подяка, я зараз її прочитаю, бо ще не знаю, що там. Все-таки думаю, що раз мама принесла, то це від щирого серця.
– Самі роздрукували текст, і ось хочемо вам вручити.
– За те, що він робив, робить і каже, що буде робити/

Олена Ляшенко

Телеканал Місто

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*