Діти – дітям (ФОТО)

1 31 1 IMG 0605 2. дітей

1 31 1 IMG 0605 1Кіровоградська область, смт Нова Прага. У рамках благодійної акції «Діти – дітям» члени громадської організації інвалідів «Народна академія творчості» побували у Новопразькому НВК Олександрійського району. Це вже не перша зустріч,тож зустрілися як давні знайомі. Неочікувані приємні сюрпризи почалися одразу, адже зустрічати гостей на шкільний ганок вийшов увесь шкільний колектив. Програма була досить насиченою. Цікаві майстер-класи – паперопластика, пластилінове малювання, орігамі і звісно робота з Лего. Адже вже не перший рік школярі Новопразького НВК посідають призові місця на різноманітних Всеукраїнських і Міжнародних конкурсах з робототехніки. Тож справжнє диво – ЛЕГО – полонило і дітей і їх батьків одразу. Роботи були такими цікавими і необхідними. Адже вони вчили опановувати знання з правил дорожнього руху, підбору кольорів. Ними можна було погратися і навіть зробити масаж. А неперевершений техноекобудинок, який створили новопразькі школярі, напевно зацікавить в подальшому і будівельників. Адже з подорожчанням комунальних послуг економічні проекти надто актуальні.

Давня дружба новопразьких школярів з дітьми з обмеженими фізичними можливостями, спонукали членів гуртка «Сузір’я» навіть створити спеціального робота, за допомогою якого діти дізнались як важко адаптуватись тим, хто має вади руху. Створивши спеціального робота школярі написали диктант. Серед найвагоміших слів були такі: «Толерантність – це терпимість, милосердя і розуміння». Розуміння тих проблем, які стоять перед ровесниками з особливими потребами. І одна з них – відсутність спілкування. Тож, створивши сайт «Сузір’я мрій» діти запропонували свою дружбу усім. Сьогодні багатьох дітей хвилюють теми аудіочитання, неординарне вивчення шкільного матеріалу, обмін творчими здобутками, справи милосердя. Звісно, попереду багато роботи зі створеним сайтом. Але саме це єднає хворих дітей з їх здоровими ровесниками. І тоді хоча б на деякий час відходить хвороба і ти почуваєшся сильним і здатен творити дива. «Давайте це будемо робити разом», — пропонує шкільний колектив Новопразького НВК на чолі з директором Л.О.Мітленко.

Дізнавшись від волонтера Наталії Селецької про проблеми маленьких пацієнтів гематологічного відділення обласної лікарні, колектив Новопразького НВК зібрав невеличкі подарунки для «Скриньки хоробрості», яка стоїть в цьому відділенні.

Наостанок зустрічі новопразькі школярі презентували гостям ще й свої творчі здобутки. Це чудовий вокальний гурт, хореографічні номери. Від кіровоградців для господарів прозвучала гра на бандурі у виконанні Олександри Баранок, вихованки музичної школи №2 ім.Ю.Мейтуса.

Якою б цікавою не була зустріч, але вона підходить до свого завершення і наостанок було зроблено спільне фото.

Кіровоградська обласна громадська організація інвалідів «Народна академія творчості» вдячна за поїздку депутату Верховної Ради України Дмитру Ліньку та Голові БФ “Соломон” Андрію Небесному.

Адже у сьогоднішній скрутний час – це не просто проява милосердя, це вагома підтримка дітей з особливими потребами.

Ольга Ніколаєвська

ФОТОРЕПОРТАЖ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*